Dagens

2010-08-31 // 23:16:34 // © Linda Åberg

 


Mina böcker

2010-08-31 // 20:08:59 // © Linda Åberg
Ni vet, jag har ju haft lite problem med posten här på sistone. Nu har det äntligen löst sig. Paketet fanns på utlämningsstället hela tiden, yeay! Hämtade ut det idag och är nu nöjd :)

De två böckerna jag vann



Fick några utdrag från böcker som är på väg ut på marknaden, kul! :)

Jag ♥ Boktipset!


Äntligen hemma!

2010-08-31 // 19:34:20 // © Linda Åberg
Åh, det har varit en lång dag idag. Den längsta skoldagen hittills..slutade 16:00, och hade teckenspråk sammanlagt 240 minuter. Mitt huvud är trött, ont och snurrigt. Massor av tecken har repeterats, och på dövkunskapen fick vi en föreläsning om tekniska hjälpmedel som döva har att tillgå. Det är väldigt intressant att se på hur det har sett ut genom tiderna, och skönt att se att utvecklingen har gått framåt.

Efter skolan gick jag en sväng på stan tillsammans med en kompis och köpte en ursöt ring ;)


Nu blir det slöa i soffan fram till det är dags att förflytta sig till sängen. Jag är helt slut - det blir en tidig kväll :)

Hoppas ni alla har haft en bra dag och att ni får en fin kväll!


Dagens

2010-08-30 // 23:50:36 // © Linda Åberg

 


jag älskar att dansa!

2010-08-30 // 23:09:32 // © Linda Åberg
Har haft en fin dag.
I skolan gjorde vi inte så mycket nya saker, håller bara på och repeterar saker från första året, vilket behövs. Var fint väder idag, så kunde sitta ute och äta på lunchen. Får verkligen försöka ta vara på varenda liten solstråle nu innan den försvinner in i höstmörkret.
Efter skolan fick jag vänta två och en halv timme i stan eftersom jag skulle på möte innan dansen, men passade på att uträtta några ärenden, och tiden försvann utan problem. Dansen var helt fantastiskt rolig, men svårt! Jag är ju lite för virrig ibland, så jag får inte alls ihop det. Dock är vi så många i klassen, så jag kunde bara se läraren i spegeln, vilket gör det lite..ja, spegelvänt :) Men det ska nog ordna sig nästa vecka!

Jag med lite sol i ögonen


Vacker ljung



Den fina utsikten från berget där skolan ligger

Dagens

2010-08-29 // 23:40:51 // © Linda Åberg

 


spöregn

2010-08-29 // 22:44:16 // © Linda Åberg


Vi hade iallafall tur med vädret idag. Då vi födelsedagsfikade var det uppehåll, men bara en stund efter att vi kom hem så öppnade sig himlen. Jag kan tycka att det är lite häftigt när regnet bara öser ner, att det kan finnas sån kraft i bara vatten.

Imorrn är det måndag, och då blir det tillbaks till skolan. På schemat imorrn står teckenspråk och svenska, blir en bra skoldag. Efter jobbet ska jag på möte på jobbet, och så direkt till dansen efter det. Imorrn är det första av 17 gånger som jag och en vän dansar Streetjazz på Dansforum. Det ska bli görskoj!

Nu blir det film med älsklingen innan det är dags att kojsa.

Sov gott alla fina


Maria Larsson

2010-08-29 // 16:27:24 // © Linda Åberg

 

Igår såg vi på en fantastisk film - "Maria Larssons eviga ögonblick". Först tyckte jag att filmen var lite seg, för det kändes inte som att handligen kom någonstans. Men efter ett tag kom den igång, och jag fängslades.
Det var en gripande, fin och hemsk historia på samma gång, och jag är helnöjd.
Se den om ni vill se på en film som är verklighetsbaserad och med vacker handling.


Sköna söndag

2010-08-29 // 12:33:58 // © Linda Åberg
Jag tycker att helgerna går alldeles för fort, för helger är bland det bästa jag vet. Vi kan sova så länge vi vill, vi kan äta frukost i sängen, och det finns egentligen inga måsten. Vi lämnar alla måsten på vägen hem från jobbet/skolan på fredagar och sen blir vi härskare över våra egna liv.
När måndagen kommer, blir vi åter igen några slags slavar under livens alla måsten och krav.
Helger är bra.

Nu sticker vi till Slottsskogen och födelsedagsfikar med fina vänner.
Ha en toppensöndag kära ni!


dagens

2010-08-28 // 18:09:01 // © Linda Åberg

 


Inspiration

2010-08-28 // 17:25:19 // © Linda Åberg
Ni som har läst "Elsas mode" (den boken jag skrev om häromdagen), vet att hon nämner The Sartorialist.
Ni som inte har läst boken har kanske aldrig hört talats om honom, denna otroligt inspirerande människan.

The Sartorialist är en man vid namn Scott Schuman, född i Indiana, USA. Han jobbade i modeindustrin i 15 år innan han kom på att han ville visa upp de människor som inspirerade honom, de vanliga människorna ute på gatorna. Han började helt sonika ge sig ut på stan och fota människor med coola kläder och stilar, för att sedan lägga ut bilderna på sin blogg. Han fotar folk i storstäder, och fångar de mest fantastiska, personliga stilarna.

Jag blir sjukt inspirerad av hans blogg, så jag vill tipsa er om att gå in på den och kika ni med!


Bu för posten!

2010-08-28 // 16:50:56 // © Linda Åberg
Jag är sur.
För en vecka sen skulle jag hämta ut ett paket med böcker jag vunnit, men det fanns inte kvar på utlämningsstället. Tydligen så hade postens system "sagt åt dom" att de skulle skicka tillbaka paketet till posten - dagen EFTER att det kom in. Detta resulterade ju i att böckerna kom tillbaka till avsändaren, vilka jag fick kontakta för att de skulle skicka det igen.
Idag skulle jag också hämta ut ett paket, misstänker att även det var böckerna. När jag kommer till utlämningsstället så får jag vet att någon annan har hämtat ut mitt paket. Ja men det var ju ett besked jag ville ha.
Han som jobbar där kunde bara skylla på postens system, för det är ju det som säger åt dom vad dom ska göra. Men hallå - NÅN ANNAN har hämtat ut mitt paket?! Hur då?! Jösses, det här är ju inte klokt. Nu hade gubben som jobbar där inte gått någon charmskola, för han var otroligt icke-serviceminded, och det gjorde inte saken bättre.
Kommer jag någonsin få mitt paket undrar jag?!


buzzador

2010-08-28 // 13:15:11 // © Linda Åberg


Ni som känner mig vet att jag är medlem i Buzzador och får prova gratis produkter för att sedan betygsätta dom. Ni som inte känner mig vet detta nu.

Jag har fått ett mail från dom som handlar om två kampanjer som tyvärr inte är så relevanta för mig.
Dessa två är:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla.

Har du barn, eller ska du ha barn inom de närmaste dagarna, bli en Buzzador du med! Det är spännande, roligt och gratis.




EDIT: Det ska såklart vara 2010 och inte 2101 i första kampanjen. Tack snälla kusin för att du uppmärksammade mig på detta :)

Lördag

2010-08-28 // 11:43:48 // © Linda Åberg
Vilken mysig morgon. Vi var lite trötta efter gårdagen då vi kom hem från vin- och pizzamys klockan halv två, så det blev sovmorgon, frukost i sängen och melodikryss (vi löste det!).
Älskling ligger fortfarande och läser tidningen, är ju en herrans massa delar i lördagstidningen. Kvar i sängen är även jag, känner mig fortfarande lite matt efter förkylningen, så det blir till att ta det lugnt idag.
Vad ska ni göra idag? Äta lördagsgodis? Shoppa?
Själv har jag redan börjat med lördagsgodiset, och shoppa ska jag - på apoteket :)
Ha en fin dag fina ni!


dagens

2010-08-27 // 18:42:57 // © Linda Åberg

 


böcker

2010-08-27 // 15:49:22 // © Linda Åberg
Jag ÄLSKAR mumin! Tove Janssons böcker är helt fantastiskt fina. Idag när det var rea på dom kunde jag inte hålla mig. De blev dessa två: "Boken om Mymlan, Mumintrollet och Lilla My - Hur gick det sen?" och "Vem ska trösta knyttet". Jag tycker att man kan läsa dessa även om man inte är ett barn. Jag gör det.


regn!

2010-08-27 // 15:35:20 // © Linda Åberg
Inte så bra tajmat att vara ute i SPÖregn när man precis börjat tillfriskna från monsterförkylning. Som tur är var jag ju på väg hem, och nu har jag torra kläder på mig! Fint är det!
Det var en lagom jobbig dag i skolan idag, på förmiddagen innan fikat hade vi bara lite repetetion av gamla grejer, och efter fikat så fik vi en varsin hög med kritor och skulle färgsätta våra tidigare intervjuer med varandra. Det var spännande, åter igen kändes det som jag gick i lekskolan..men det är ju folkhögskola - så nästan samma sak.

Har lämnat in min ääälskade kamera ♥ på reparation. Den är fin, och jag har saknat att inte kunna använda den. Nu ska den dock vara borta en månad, men när den kommer tillbaka är den ju som ny! Toppen!

Eftersom att Vero Moda hade rabatt för medlemmar idag så passade jag på att köpa ett par baggy byxor jag suktat efter i ungefär ett år. Äntligen!!

Hoppas att ni får en fantastisk fredagkväll. Själv ska jag tvätta och mysa med min älskade, det blir fint.


bloglovin

2010-08-26 // 22:25:47 // © Linda Åberg
♥♥♥
Följ min blogg med bloglovin

♥♥♥

Dröm

2010-08-26 // 21:47:20 // © Linda Åberg
En sida jag har hållit mig ifrån den sista tiden är KyssJohanna .. Varför?
Jo - jag får feber, köpfeber. Det finns så otroligt mycket fina saker där, jösses jesus, jag blir tokig.
Hur ska jag har råd med allt jag vill ha? Tigga? Panta burkar? Sälja mig? Tips?


Bilder från KyssJohanna


Mona sahlin

2010-08-26 // 20:22:21 // © Linda Åberg
Just nu sitter vi och tittar (jag lyssnar) på utfrågningen av Mona Sahlin på SVT.
Har hon en röstcoach? Jag somnar nästan.

Jag har märkt att många drar sig för att rösta på något av de röd-gröna partierna, av rädsla att få Mona som stadsminister. Rent röstmässigt så är hon dock bättre än Göran Persson.
Men jag tror det vore positivt att få en kvinna på posten, det skadar aldrig.

Vad tror ni? Vilka vinner valet?


dagens

2010-08-26 // 17:07:57 // © Linda Åberg




Boktips

2010-08-26 // 16:46:53 // © Linda Åberg


När man är sjuk - som jag är - så hinner man läsa en del böcker om man har lust.
Jag har hunnit läsa ut denna som jag började på för några dagar sen.
Det är en äkta chic-lit! ♥ Lättläst, bra story, romantik, karriär. Läs den om du behöver nåt att lägga fokus på istället för tråkig kurslitteratur.
Detta är bok 1 av 3 i en trilogi där denna är den enda som än så länge kommit ut.
Jag är nöjd, hade inte så stora förväntningar eftersom att böcker som denna lätt är förutsägbara. Det var den här också på sätt och vis, men det var inte alltid så tydligt vad som skulle hända.



första inlägget

2010-08-26 // 16:15:52 // © Linda Åberg
Mina vänner - nu är det officiellt, bloggen är färdig! :) Nåja, sånär på en sak som jag stör mig på själv och inte får ordning på hur jag än gör.. men det får vara!

Vad som är tanken med bloggen, är lite diffus. Ni som följde min förra blogg vet ju att jag var lite sådär med uppdateringen stundtals, men jag har tänkt att det inte ska få spela någon roll. Det här är en nystart, och bara ljudet av det ordet gör ju att det kliar i fingrarna.

Ni är iallafall hjärtligt välkomna att ta del av min vardag, mina bilder och mitt babbel!




RSS 2.0