Dagens

2010-10-31 // 13:31:00 // © Linda Åberg


Dagens

2010-10-30 // 11:27:00 // © Linda Åberg


Helg!

2010-10-30 // 10:34:00 // © Linda Åberg
Hur är eran Lördag? Jag jobbar, så den är helt okej för min del! Har ändå ett rätt bra jobb eftersom det bara är åtta timmar varannan lördag, lite lagom :) Slutar klockan halv sex, och då ska hag nog bara hem och göra ingenting, kanske förbereda packning inför måndag och boka mig en biljett.. Jag hoppas att dagen blir fin för er!

Grattis!

2010-10-30 // 09:43:00 // © Linda Åberg


Teckenspråk

2010-10-29 // 20:11:13 // © Linda Åberg
Jag vet inte hur intresserade ni är av teckenspråk, men jag är sjukt intresserad, som ni säkert har förstått :)
Det finns en döv artist som heter Signmark (Marko Vuoriheimo), och han rappar på teckenspråk. Dock är det inte svenskt teckenspråk, utan amerikanskt (ASL - American Sign Language).
Här följer en av hans låtar, och en liten tutorial där ni kan lära er om ni vill :)

Vi börjar med den långsamma versionen:

Den lite snabbare versionen:

 

Och så till sist hela musikvideon:

 

 


Världskulturmuseet

2010-10-29 // 18:54:36 // © Linda Åberg
Igår var jag på ett litet äventyr med min gamla aupairkompis. Vi träffas inte så ofta, men då och då :)
Vi var på Världskulturmuseet igår och gick runt och tittade lite på utställningarna, och så besökte vi en som heter "Kimono Fusion", som handlar om japansk kultur. Den var superfin, och det finns otroligt många coola saker.

Självklart var vi också på den utställningen som handlade om "Jordlingar". Har varit där förut, och den är mest anpassad för barn, men ursöt! :)

Det var en mysig eftermiddag. Tack H! :)


Dagens

2010-10-29 // 17:21:17 // © Linda Åberg


Höstlov!

2010-10-29 // 16:54:38 // © Linda Åberg
Men hörrni, vet ni vad?! Jag har höstlov nu! :) Det är så himla fantastiskt och välbehövligt, jag känner mig lättad. Nu i helgen ska jag förvisso jobba, men på måndag åker jag hem till mamma och pappa och är där i en vecka.
Har inte bokat någon biljett än, vilket kanske skulle vara att föredra. Men va fasiken, det löser sig :)

Usch, det är så himla grått och kallt ute idag, så här kommer det stannas inne resten av dagen. Jag ska städa undan lite hemma, och så ska jag lägga mig i soffan under filten och ha lite tända ljus :) Sen ska jag vänta på pizzan som kommer samtidigt som min älskling kommer hem, det blir fint! :)

Hoppas ni har haft en bra dag!


Godmorgon Torsdag

2010-10-28 // 08:06:00 // © Linda Åberg
Godmorgon på er! Hur mår ni idag? Jag är svintrött, trodde aldrig att jag skulle komma upp ur sängen. Men dom tur är så har jag ju en personlig duschvärmare där hemma, och då blir det lättare att gå in i badrummet som annars är iskallt! Jag har lite ångest idag, det är en redovisning idag som jag inte alls känner speciellt säker på, ingen självkänsla whatsoever. Den ska vara 20 min lång, på teckenspråk då vi också blir filmade. Hej ångest! Just nu har jag tyvärr inte så mycket till övers för skolan, tur det bara är idag och imorgon kvar innan lovet! :) Sitter på terminalen och väntar på bussen till skolan, blir nog en bra dag ändå! Hoppas ni får det fint också!

Dagens blogg

2010-10-27 // 21:37:42 // © Linda Åberg
Det är inte så lätt att välja bara en, men för att ge henne chans till lite extra röster inför årets mammablogg, så har jag valt henne. Det är en blogg med en salig blandning av saker, massor av bilder på hennes söta son till exempel :)

Sen vill jag också slå ett extra slag för http://qristaall.blogg.se/, för att hon svarade på de frågor jag ställde! :)

Tack för att ni visat intresse, kanske kommer någon mer liknande tävling, för skoj skull :)

Willow Smith

2010-10-27 // 13:27:53 // © Linda Åberg
Blott 10 år gammal, dotter till Will Smith, och otroligt begåvad! :)


Tävling

2010-10-27 // 12:33:05 // © Linda Åberg


Regnig bild

2010-10-27 // 12:00:19 // © Linda Åberg
På tal om dagens regn så kom jag att tänka på en bild som jag tog förra sommaren, det spöregnade, och vi var ute i skärgården.

Jag älskar den..

27/10

2010-10-27 // 11:50:14 // © Linda Åberg
Vet ni en sak? Det är bara två dagar kvar i skolan den här veckan, och sen har jag en veckas lov. Det ska bli så himla fantastiskt, och jag ska åka till Nyköping på måndag för att bo hos min älskade och saknade familj i nästan en vecka. Åh vad jag behöver ny luft och nya krafter! Jag behöver bli mig själv igen. Hoppas att vädret blir fint så jag kan åka till mitt paradis. Jag och syrran ska gå på fotopromenader, mamma har tagit ledigt några dagar från jobbet så vi kan hitta på saker, och pappa har tagit ledigt en dag. Brorsan jobbar tror jag, men honom kommer jag att få träffa på kvällarna iallafall. Jag saknar dom, det är ett alldeles för långt avstånd..35 mil..inget man åker fram och tillbaka på samma dag.

Vad gör ni idag? Jag har individuellt arbete i skolan, så är hemma idag. Ska till läkaren efter lunch också, så tyckte det var lika bra att stanna hemma. Det regnar ute, har gjort hela morgonen. När man ligger i sängen (som jag fortfarande gör), så är det ingen fara att det regnar..det är värre om man ska ut.

Kom tillbaka snart - då kommer en tävling upp där ni kan tävla om att bli dagens blogg. Jag utser vinnaren ikväll!




26/10

2010-10-26 // 21:16:43 // © Linda Åberg
Jag är så trött för tillfället. Min ork räcker inte till mycket. Så fort jag sätter mig i klassrummet så tar den slut. Eller så är det luften, eller kanske motivationen. Idag har jag jobbat på förmiddagen, det är skönt att variera dagarna litegrann och få lite tid på dagiset med alla barn. Även om det ibland blir stojigt och bråkigt, så är de nog den största energigivaren i mitt liv för tillfället. De tillför så mycket, glädje, och framförallt spontanitet och det faktum att de inte bryr sig om vad någon tycker om dom. Jag borde lära mig av dom.

Slutade sent i skolan och gjorde några ärenden på stan (syrran fyller år snart ;)), sen hem och så fick jag lite mat i magen, lite bortskämd är jag minsann! :)

Hur har eran dag varit?


Yoghurttips!

2010-10-25 // 19:20:00 // © Linda Åberg
Igår när vi var och storhandlade så upptäckte jag en ny yoghurt, som de dessutom hade smakrabatt på, så jag slog till :) Och jag kan säga - jag är INTE besviken! Fy fabian vilken goding! Superkrämig och den smakar verkligen jordgubb också! Kan starkt rekommendera den!


Hösten

2010-10-25 // 18:05:00 // © Linda Åberg
Trots att nästan alla löv och färger har försvunnit från träden, så kan jag inte låta bli att tycka att träden vi har på gården är väldigt charmiga.


Mössa

2010-10-25 // 16:59:38 // © Linda Åberg
Jag älskar mössor, och det finns så otroligt många olika modeller med olika färger och mönster.
Men för mig tar det lite emot att köpa en mössa..har köpt en i år, men det blir nog den enda. För varför köpa när man kan sticka själv? :)

Igår slutförde jag en mössa, som gick superfort att sticka, hur enkelt som helst!

Ursäkta bildkvaliten, men det var lite mörkt igår när jag fotade :)


TGIMD

2010-10-25 // 15:30:54 // © Linda Åberg
Hur mår ni?

Jag har ont i magen idag, så är hemma från skolan. Men är rätt bra, då får jag lite gjort också, sånt som inte hinns med annars riktigt. Har betalat räkningarna (tidigt för att vara jag), lagt ut en annons på blocket, ringt några samtal och nu stryker jag :) Känner mig riktigt produktiv, men det är nog också det jag klarar av idag. Jäkla mage alltså, tänk att man ska dras med det varje månad tills man dör.. eller, nåja...åtminstone några år till.

Kul att ni gillar mina videobloggar :) Det känns dock lite fånigt, men men...lite fånigheter får man ta också :)

Vad gör ni? Har ni haft en bra dag hittills?



*TGIMD = Thank God It's Money Day

Godmorgon Lördag

2010-10-23 // 09:30:00 // © Linda Åberg
Hej på er!! Visst är det skönt med lördag? Det är en av mina favoritdagar på veckan! Jag har ju berättat förut om mina lördagar som liten, och hur jag gick på stan med mormor och morfar för att fika, och sen få lördagsgodis. Jag önskar att de minnena satt kvar lite hårdare i huvudet så att man kunde plocka fram mer detaljer. Vill ju uppleva de lördagarna i hela mitt liv. Jag får nöja mig med att gå på stan med mormor när jag kommer hem till Nyköping, och morfar är med oss där uppe i himlen samtidigt, så det får väl gå lika bra :)
Kan ni inte berätta om era minnen? Har ni något speciellt som sitter kvar extra starkt?

Vad ska ni göra idag? Något speciellt.
Vi ska lösa melodikrysset alldeles strax, i vanlig ordning de lördagar jag är ledig .Sen blir det lite plock här hemma, och så ska jag bar gå runt i min egna takt och ta det väldigt lugnt. Kanske tar en promenad ifall solen skiner :)

Hoppas iallafall att ni får en fantastisk dag!


TGIF - videoblogg

2010-10-22 // 15:45:04 // © Linda Åberg


18/10

2010-10-18 // 18:21:07 // © Linda Åberg
Stackars er, jag är en suel bloggare, men det verkar som att jag får lida för det själv. Jag önskar så att jag kunde fixa tidsinställda inlägg så jag kunde uppdatera er oftare även när jag själv inte har tid. Men tyvärr, så funkar det inte på blogg.se..

Jag har jobbat den sista tiden. Och mitt huvud är alldeles för rörigt för att jag ska kunna skriva något. Jag har inte ens orkat kolla några andra bloggar på flera dagar. Jag reagerar inte så bra på stress, så nu har jag fått tillbaka magkatarren. Men ja, så är det, inget att göra något åt. Saker måste göras och de är alldeles för många...de där med måsten alltså..

Jag hoppas iallafall att ni mår bra. Och kom tillbaka hit om några dagar vettja, då har det förhoppningsvis lugnat ner sig litegrann.

Kram på er


15/10

2010-10-15 // 20:50:52 // © Linda Åberg
Ojojoj, idag har jag ju inte bloggat en enda gång, så tokigt det kan bli!
Har iallafall haft fullt upp så jag har inte riktigt haft någon tid vid datorn. Var på IKEA, strosade runt i våran egen takt, åt mat och handlade lite såklart :) Kom hem med lite allt möjligt, kruka, kaktusar, trattar, glasburk, matta, pall, gardinstänger och duschcreme.. det finns nåt för alla :) Ni kanske få se bilder en annan dag om ni är snälla ;)
Har även dansat nu ikväll, men det var såå himla svårt, så jag blev bara sur...var inte alls roligt.

Imorrn ska jag jobba och sen på myskväll, så kommer inte kunna skriva något då heller tyvärr. Men ni får klara er, jag vet att det finns massa andra bättre bloggar än min som ni kan läsa ;)

Ha en fin helg!


14/10

2010-10-14 // 12:44:24 // © Linda Åberg
Jag kom visst hem tidigare än väntat, men måste ta tag i saker och ting idag. Ni vet den där berömda bägaren? Ibland rinner den över, och jag har tänkt ta tag i saker innan detta händer.
Vädret är fantastiskt ute, solen skiner och det är inte så jättekallt som det var igår. Dock ska jag hålla mig inne och fixa lite.

Hur har ni det? Jag hör inte så mycket från er, men det kanske mest beror på mig eftersom jag uppdaterar så lite nuförtiden. Men det är väl mitt val då antar jag :)

Förresten, hatar man inte reklamer där de pratar på ett språk, är dubbat till ett annat, och textat på svenska? Ingenting hänger ju ihop..


13/10

2010-10-13 // 23:08:01 // © Linda Åberg
NU är jag hemma.. först NU. Jag har inte bloggat idag, men ni får förlåta mig för att jag ibland har andra saker att fokusera på. Har superdupersvinmycket i skolan för tillfället, så huvudet blir så där härligt översvämmat av alla måsten och borden och så ska man ha ett liv utöver det. Skönt med höstlov snart (nog enda fördelen med folkhögskola).

Idag har jag självklart varit i skolan, haft eget arbete och pysslat med saker jag behöver träna på. Sen stack jag direkt för att möta den personen jag ska vara kontaktperson för, och så åkte jag in till stan och fikade med mina fina finaste vänner. Satt kvar där några timmar..och är nu hemma. Har pratat i telefon senaste halvtimmen med en annan fin vän, skönt att få prata av sig litegrann. Tack alla mina underbaringar!

Ska sova nu. Skola imorrn igen, och jag är svintrött. Ni får tyvärr räkna med att det inte blir så mycket aktivitet här på bloggen den närmaste tiden, har massa redovisningar i skolan och läxor att göra, så måste prioritera.
Men jag ska försöka - det lovar jag. Dock gissar jag att det blir en rätt bildfattig blogg i några dagar.
Hoppas ni står ut och inte överger mig..

Ha det jättebra och sov så gott!


Agnes Cecilia

2010-10-12 // 22:00:06 // © Linda Åberg

När jag har mycket saker att göra i skolan och mycket att tänka på, så blir det inte så många böcker lästa, tyvärr. Jag älskar ju att läsa! Men den här boken läste jag för jättelängesen när jag var liten, och såg även filmen tror jag. Så hittade jag denna i biblioteket i skolan nu, så jag tänkte att jag skulle läsa den igen. Det är en söt historia, lite läskig och lite invecklad. Men jag gillar den :)


12/10

2010-10-12 // 20:22:57 // © Linda Åberg
Ojoj, vilken lång dag det har varit! Jag ska beskriva den i lite bilder tänkte jag.

Imorse åkte jag som vanligt till skolan, och på vägen dit så åkte jag förbi det otroligt fula hjulet som bara förstör stämningen där nere vid älven..


Jag kom till skolan och gick upp för "mördarbacken"..denna fruktansvärda backe som tar alla morgonkrafter ifrån oss! Dock är det väldigt fin utsikt när man väl kommer upp :)

Sen var jag i skolan hela dagen, hade teckenspråkslektion där vi gick igenom lite anatomi-tecken och hur man ska visa dom på kroppen. Sen hade vi "snabbredovisning" där vi fick komma ihåg innehållet i en liten artikel för att sen redovisa den för de andra, som i sin tur skulle fokusera på olika saker och sen ge kritik. T.ex. hur man står när man tecknar, om man har tydliga rörelser och har bra inlevelse och ögonkontakt med lyssnarna. Det var kul, lite jobbigt att bara minnas ett innehåll så där fort, men väldigt nyttigt!
Sista lektionen innan vi slutade var Tolkkunskap, där vi fick göra en jätterolig tolkövning. En person skulle berätta något på teckenspråk, en skulle taltolka, och en skulle sitta med ryggen mot de andra och analysera den som talade. Svårt, men roligt :) Så här snygg var jag när det var min tur att berätta :)

Sen tog skolan slut och jag åkte till stan och träffade mitt hjärta, kollade på nya glasögon till honom och fikade litegrann. Var på Condeco där de nog har stans godaste vaniljbulle :) Kolla bara:

 

När vi fikat klart så åkte han tillbaka till jobbet för att se fotbollen med några kompisar, och jag åkte hem för att tvätta...och insåg att jag bokat in fel dag - så himla typiskt, framförallt med tvättberget vi har här hemma. Trist! Men det blir tvätt på torsdag istället..

Hur har eran dag varit?


11/10

2010-10-11 // 22:40:23 // © Linda Åberg
Nu har vi tagit kväll här. Har ätit, och sitter nu och ser på "Lite sällskap", vilket är ett väldigt intressant program enligt min mening. Lite pinsamt är det, men samtidigt lite underhållande. Iallafall bra tidsfördriv.

Var och hämtade ut ett paket på posten förut, ett par byxor jag hade köpt på tradera. Sen gick jag till affären och handlade lite till middagen, och så hem och fixa lite. Det blev klyftpotatis, kyckling och bearnaisesås :) Smakade smaskens!

Vi har ju en otroligt fin park här utanför, men inte så himla mycket löv kvar på träden..

Det här kortet och det jag tog imorse har jag tagit med min nya iPhone. Tycker att det är helt okej kvalitet för att vara en mobilkamera :) Jag är nöjd!

Sov så gott nu kära ni!


Äppelkakan

2010-10-11 // 17:42:13 // © Linda Åberg
Minns ni att jag sa att jag skulle baka en äppelkaka i lördags? Det gjorde jag också, och den blev supersmaskig!


Dagen

2010-10-11 // 17:02:05 // © Linda Åberg
Jag är lite glad över att jag faktiskt kan blogga från min mobil..dock är jag fortfarande besviken över att jag inte kan lägga upp några bilder. Hoppas på att få bloggen flyttad till en annan plattform, men det tar ju ett tag tyvärr. Så länge får ni stå ut med att de inläggen som kommer då jag är ute på språng inte innehåller några bilder. Ni får helt enkelt stå ut tills jag kommer hem :)
Här kommer en bild som jag tog imorse när jag hade gått av bussen vid skolan. Det var så fantastiskt vackert, soligt och dimmigt på samma gång :)

Vad gör ni idag? Har ni haft det bra??


Yeay, mobilblogg!

2010-10-11 // 12:33:05 // © Linda Åberg
Jaha, jag fick precis veta att jag visst kan blogga från telefonen! :) Lycka! Tack snälla Elin för att du tipsade mig om detta!! Nu sitter jag i skolan och har precis ätit lunch, blev pyttipanna. Har en lektion kvar så slutar 20 över två, lagom dag! Hur har ni det? En bra dag? Tyvärr kan jag inte ladda upp nån bild..men det får ni klara er utan sålänge :) Ha det fint!

Prince of Persia

2010-10-10 // 12:44:12 // © Linda Åberg

 

Wow, vilken film!! Har ni sett den? Jag hade inte så stora förväntningar från början, för jag kan ha lite svårt för filmer där de slåss och håller på. Men som sagt var: Wow, vilken film!! Se den! :)

armband

2010-10-09 // 21:32:03 // © Linda Åberg
Jag har ju en förkärlek för armband, och kan inte låt bli att vilja ha väldigt många av de jag ser :) Här är två som jag gärna skulle vilja lägga vantarna på, från Blingit.se och n8webshop.se.


9/10

2010-10-09 // 19:14:19 // © Linda Åberg
Hur har eran lördag varit?

Jag har haft det lugnt och skönt. Gått och småplockat lite här hemma, lekt lite med min iPone och lyssnat på musik. Låg ju kvar i sängen rätt så länge vilket var superskönt!
Kvällen fortsätter i samma tempo, alltså jättelugnt. Vi ska laga mat, och jag ska precis ställa mig och baka en äppelkaka tänkte jag. Fick med mig lite äpplen från jobbet igår som jag ska ta reda på, så det blir en vanlig sockerkaka med äpplen i, så himla gott! Så det blir dagens lördagsgodis det :) Åt ju så himla mycket godis och chips igår, så det får nog räcka med det för ett tag..tills imorrn eller nåt :P

Hoppas ni har haft det bra!


Bortspolad

2010-10-09 // 14:28:10 // © Linda Åberg

Har ni sett denna? Jag tycker att det var en bra film, inte megasuperduperbra, men absolut värd att se :)


Lördag!

2010-10-09 // 14:03:18 // © Linda Åberg
Det är skönt med helg, fina lediga lördagar. Vi har superfint väder ute, men jag håller mig inne ändå..mår fortfarande inte bra..det är en jäkla envis infektion jag går och bär på! Blir en hemmahelg, alla andra planerade aktiviteter ställs in. Har städdag på gården här ute, men min älskade får representera båda oss och är nu ute och klipper buskar och krattar löv :) Jag är inne och pysslar lite, man kan ju lugnt säga att städningen har fått vänta de här dagarna jag mått dåligt..och det är väl kanske dags att tag lite i det nu. Har en överfull tvättkorg och ännu mer som behövs tryckas ner där, men finns ingen tvättid förrän på tisdag! Åh, det är väl bland det värsta när man bor så här, att vi inte har någon egen tvättmaskin. Men det får lösa sig.

Vad ska ni hitta på idag då? Har ni också fint väder?

Kul att jag har fått lite respons på min videoblogg från igår, inte många kommentarer, men det är ju inte det som är det viktigaste, kvalitet före kvantitet ;)


Idol

2010-10-08 // 21:59:25 // © Linda Åberg
Sitter och ser på Idol, alla har sjungit nu och jag är grymt besviken! De har varit mycket bättre förut, och jag tycker det är väldigt få idag som har gjort riktigt bra ifrån sig. När man har kommit så långt som de har gjort så känns det ju som att de borde prestera lite bättre och lite mer stabilt. Men men, man kan ju inte vara på topp jämt!

Min topp-tre idag:
  • Olle
  • Linda
  • Minnah
Vad tycker ni?

Löv

2010-10-08 // 16:33:03 // © Linda Åberg

 


Premiär

2010-10-08 // 16:03:26 // © Linda Åberg
Haha, här kommer min första videoblogg :) Håll till godo och skratta om ni vill! ;)


TGIF

2010-10-08 // 15:34:59 // © Linda Åberg
Jag älskar den här dagen i veckan, fredag - fridag. Nå, nästan fri. Har jobbat idag, hade inte feber imorse så hade inte samvete att stanna hemma, plus att jag ville träffa barnen en sista gång. Vi hann inte göra så mycket på dagis idag, såg på film, målade och åt lunch, och sen blev de hämtade. Var skönt att sluta lite tidigare.
Jag trivs verkligen så himla bra med att jobba där, lite omväxling eftersom att det kommer nya barn varje vecka. Får se när jag får jobba där nästa gång, måste ju gå lite i skolan också :)

Vet ni, att snart kommer det nya bilder här på bloggen, i nästa inlägg till och med. Fotade lite när jag kom hem förut, och nu sitter jag och redigerar litegrann.

Vad ska ni göra ikväll? Själv blir jag bara hemma, febern har smugit sig på igen..


min dag

2010-10-07 // 18:59:25 // © Linda Åberg
Jag är lite besviken över att blogg.se, som nästan enda bloggportal inte kan hantera bloggning från t.ex. iPhone. Det går att skicka mms och sms till ett nummer för at publicera inlägg, men herregud, till och med min förra mobil kunde publicera inlägg direkt på blogg.se. Äh, det är ju helt värdelöst. De håller tydligen på och jobbar med en app. Men det behövs ju ingen app, räcker väl med att tillåta att man ska kunna skriva direkt i webbläsaren som vilken dator som helst. Knasigt är det.

Annars är jag inte besviken. Jag är rätt nöjd, har legat i sängen precis hela dagen och bara slösurfat, kolla olika appar, facebook.. men knappt en enda blogg faktiskt. Det är lite lustigt, men jag har inte ork till det när jag mår så här, och ännu mindre ork till att blogga..men det hoppas jag att ni förstår. Märker ju att de inte alls är samma trafik på bloggen när jag skriver färre inlägg. Och bilder sen, visst är jag tråkig som inte lägger upp några bilder? Men det blir svårt när man inte kommer ut och kan fota några.. Får väl kanske gå igenom mitt "arkiv" här på datorn och se ifall jag kan knåpa ihop nåt.

Hoppas ni har haft en bra dag!


torsdag

2010-10-07 // 12:22:49 // © Linda Åberg
jag längar bort från hostan, till sommaren och till min familj.
det är inte roligt att hosta längre, jag har ont i hela kroppen (positivt är väl att man tränar magmusklerna). jag vill bli frisk nu. hemma idag som ni förstår, kände att det inte fanns någon ork för att jobba idag, men imorrn kanske jag tar mig dit, är bara halvdag då.

jag ligger i sängen och nördar med både datorn och min iphone, det är underhållande och ett bra tidsfördriv.

vad gör ni idag?


6/10

2010-10-06 // 17:39:35 // © Linda Åberg
Nu är jag hemma efter ytterligare en dags jobb, och jag måste erkänna att jag för tillfället är en usel bloggerska! Jag vill ge er så mycket mer, men det är så himla svårt när jag är borta hela dagarna, och dessutom inte har någon energi till övers när jag kommer hem.
Jag hostar fortfarande som en lungsjuk, min röst är knappt hörbar och jag har dessutom feber..igen. Eventuellt ska jag ta mig iväg till läkaren om det inte blivit bättre nästa vecka. Tur jag har alla mediciner jag behöver iallafall..bisolvon, nasonex, rinexin, strepsils och ipren, ett vandrande apotek är jag!

Hur har ni det? Är ni friska och krya? Har ni haft bra dagar här på sistone?

Igår blev det, trots förkylning, en sen kväll. Orsaken till det är Sonja - min iPhone. Hon höll mig uppe halva natten kändes det som. Det finns så otroligt många roliga appar att ladda ner, och gratis dessutom! :) Jag får nog kalla mig själv för en liten nörd ändå.

Nu ska jag fortsätta nörda, och kanske kanske kanske skriver jag ett till inlägg idag innan det är dags att sova.


5/10

2010-10-05 // 18:21:05 // © Linda Åberg
Dagen startade så här:
Helt fantastiskt ljus var det! :) Kändes som att jag gick upp i ottan, så mörkt var det! Men det ljusnade som synes. Jag började jobba kvart i nio, men blev ändå tvungen att åka hemifrån strax innan halv åtta, så var rätt trött. Dessutom har jag så himla ont i halsen och hostar som en dåre, så direkt pigg har jag inte varit någon gång idag. Men jobbet har gått bra, idag hade vi fyra barn. Jag har ätit sandkakor, lekt med stenar, skrivit i sanden, pusslat och pratat en hel massa. Det är mysigt med barn!
Efter jobbet så fick jag skjuts in till stan, så himla skönt att slippa den där förbenade bussen för en gångs skull. Jag gick direkt till Telia och införskaffade mig äntligen en sån här:
Som jag har längtat!!! :) Dock kan jag inte börja använda den ordentligt förrän den 11e då mitt nummer har flyttats över från 3 till Telia..men man kan ju göra mycket annat så länge..fixa appar och greja :) Jag är så lycklig, jag är så lycklig, jag är så lycklig...osv :) Så nu ska jag sitta och nörda resten av kvällen. Det behöver jag, min telefon och min hosta..

Hur har ni haft det? Gud, igår hade jag verkligen inte alls tid att blogga eftersom att jag inte var hemma, men det kommer ju absolut bli ändring på det sen när jag fått igång telefonen ordentligt, då jäklar får ni hålla i er!!
Hoppas ni mår bra!

I'm sorry...

2010-10-05 // 00:01:44 // © Linda Åberg
Förlåt så hemskt mycket för att jag idag varit en usel bloggare. Jag har inte haft tid alls, knappt varit hemma. Har jobbat, varit på en anställningsintervju och sen dansat. Jag har ont i halsen, har hostat sönder min röst, är trött (förstår inte varför jag ens är vaken nu).. och jag måste vara pigg imorrn för då ska jag jobba igen. Känns sådär att säga att man är sjuk när man bara är inne och vikarierar. Men jag hoppas kunna skriva mer imorrn.
Nu MÅSTE jag verkligen ta och sova.
Hoppas att ni har haft en fin dag och att ni förlåter mig ;)

Natti!


3/10

2010-10-03 // 13:56:15 // © Linda Åberg
God eftermiddag. Hur mår ni kära vänner? Jag är fortfarande lite krasslig, ont i halsen och förkyld. Sautan vad det är tråkigt att vara sjuk, jag vill ju hellre vara pigg så jag kan fixa med massa saker. Hoppas att jag mår bättre imorrn, för då ska jag ju jobba. Blev tillfrågad ifall jag vill jobba hela veckan på ett dagis som är knutet till min skola och en fortutbildning i teckenspråk för föräldrar. Under tiden som föräldrarna har lektioner, så får deras barn vara på ett dagis, och det är där jag ska jobba :) Ska bli så himla spännande, och framförallt roligt att se deras teckenspråk, små barn som använder tsp är nog bland det sötaste som finns :)

Igår kväll var jag på Pustervik här i Göteborg och såg på Tyst teaters föreställning, "Open Sign". Det är som en liten show med olika nummer, vem som helst får vara med så det är en salig blandning. Det var trevligt att vara där, och framförallt att träffa alla mina fina vänner, alltid lika mysigt!

Hur hade ni det igår? Och vad gör ni idag?

Själv ska jag bara vila vila och vila. Dricka te och äta halstabletter står också på schemat.
Hoppas att ni får en fin dag iallafall!


Godmorgon Lördag

2010-10-02 // 11:02:56 // © Linda Åberg
Så var vi där igen, helg. Det är nog bland det mest fantastiska på veckan, lördagar. Skulle ju egentligen ha jobbat idag, men min älskade förkylning sätter stopp för det. Det blir sängläge hela dagen skulle jag tro, blir iallafall en lugn dag. Det bästa med att vara hemma idag är utan tvekan att mitt hjärta också är hemma, blir mysigt att umgås med honom idag.

Hur ser eran dag ut? Ska ni göra något speciellt?


bäst ikväll

2010-10-01 // 21:48:22 // © Linda Åberg


Dagens

2010-10-01 // 20:45:18 // © Linda Åberg

 


Blä

2010-10-01 // 19:43:25 // © Linda Åberg
Åh, det var riktigt jobbigt att sitta och lyssna (se) på föreläsningarna idag. Han som föreläste först har ett teckenspråk som inte är av denna värld. Vanligtvis tecknar man ju med en speciell hand beroende på ifall man är höger- eller vänsterhänt..den ena handen kallas för aktiv hand, och den andra för passiv.. men i vilket fall som helst.. han ändrar hand hela tiden, och har sånt flyt i sitt språk så det går i en herrans fart! märktes att tolkarna fick svettas litegrann, de hann inte riktigt med att tolka honom. dock är hans föreläsning så himla intressant, den handlar om något som heter deafhood, vilket är väldigt svårt att förklara, men handlar lite om att dövhet är något mer än bara något medicinskt, det är ett sätt att leva och vara, och något som inte alls är negativt laddat (inget tycka synd om). han är en fantastisk föreläsare, även om han är väldigt svår att avläsa. så min feber idag underlättade inte förståelsen direkt :)

nu ska jag däcka i soffan med lite chips och cola - precis så det ska vara när man är sjuk och tycker synd om sig själv! :)

vad gör ni ikväll, fredagsmys?


Bye

2010-10-01 // 11:58:15 // © Linda Åberg
Nu går jag ut en sväng, eller..går till vagnen som tar mig lite längre :) Blir föreläsning till 16 ungefär, sen är jag tillbaka!

så här ser jag ut idag :)



*vink vink*

1/10

2010-10-01 // 10:14:08 // © Linda Åberg
Så var vi inne i oktober då. Det är lite läskigt att tiden går så fort, och vad man hinner med och inte hinner med. Herregud, jag blir så road när jag tänker tillbaka några år i tiden då man hade storslagna planer för sitt liv. Jag hade ju då bestämt att när jag var 25 så skulle jag ha ett fast jobb och fått mitt första barn. Det har inte riktigt blivit så, nog för att jag fortfarande bara är 25, men jag hinner nog inte riktigt med de där sakerna ändå :) Men det är intressant hur man ser på sin framtid och sätter upp mål, som egentligen är väldigt svåra att nå. Jag menar, fast jobb och barn är ju inget man kan bestämma att man bara ska ha. Jag tycker det är intressant :)
Har ni haft några såna mål?

Annars är jag sjuk idag..så typiskt! Har ont i halsen och lite feber, men ska ändå ta mig iväg till dövföreningen där vi ska lyssna på en föreläsningom Deafhood. Men sen blir det hem till soffan och kurering!

Hoppas att ni har en bra dag fina!




RSS 2.0