Måndag

2011-05-30 // 18:31:39 // © Linda Åberg
Fy fasiken så krävande det är att vara förkyld. Jag ska väl dock inte klaga för mycket eftersom jag tidigare har klarat mig ganska länge ifrån just förkylning. Men när det väl kommer så smäller det till. Har varit hemma idag med, men sagt att jag minsann får dra iväg mig själv till jobbet imorgon, har iallafall ingen feber kvar.
Idag har varit en väldigt seg dag. Jag vaknade ganska så tidigt av att hjärtat mitt skulle upp för att hinna med ett tåg, somnade sen om en timma ungefär, men sen var det dags för mig att vakna och försöka göra mig något sånär fräsch. Satte mig på spårvagnen och åkte iväg för att ta ett blodprov, ungefär två minuter tog det, och sen kunde jag åka hem igen. Lätt avklarat, och ganska skönt ändå att komma upp tidigt en dag man är "ledig", även fast jag ♥ att sova! :)

Så vad har jag gjort idag då? Ätit (aptiten är det inget fel på), läst en del bloggar, hängt på facebook och kollat in kanal5play. Nu ligger jag i sängen och funderar på om det kanske är dags att jag tar tag i mig själv lite..bättre sent än aldrig. Borde hitta på något att äta till ikväll, fantasin är lite och släpar på marken känner jag. Men det ger sig nog.

Hoppas ni haft en fin dag!


Megaloppis!

2011-05-29 // 15:50:50 // © Linda Åberg
Oj sicken tillställning vi har här i stadsdelen idag! Det är megaloppis, vilket innebär att massor av folk ställer ut bord och filtar och säljer sina gamla saker. Så himla rolig idé, varför slänga när man kan sälja grejerna vidare? :)
Hittade ett litet fynd, men det finns så otroligt mycket att titta på, så vi hann inte med en fjärdedel ens tror jag. Är ett ganska stort område som det ställs ut på, så att gå igenom allt skulle nog ta en hel dag.
Kom en regnskur då vi stod i kön för att köpa korv, men det såg inte ut att vara något som skrämde iväg folk inte.
Jag har funderat mycket på det här med loppis, och ännu mer fenomenet "free shop". Då jag var i USA så hade de en jättestor lokal där allt var gratis. Verkade fungera hur bra som helst. Frågan är: är det här något som hade funkat här i Sverige? Jag kan känna att folk är lite för giriga för det. Givetvis fungerar det på några ställen, mer begränsat, men allmänt? Skulle det ha fungerat idag utan att folk hade slängt på sig högar med saker?

Iallfall, nu ligger jag utslagen i sängen, har ju snor i hela hjärnan, så att bara gå en promenad idag var ansträngande. Jobb imorrn och jag hoppas att jag mår bättre.


New York och Washington DC, del 1

2011-05-29 // 15:41:14 // © Linda Åberg
Klassresan då. Nu är det två månader sen vi åkte ungefär, så det här blir en ganska så sen rapportering. Men iallafall..
Vi åkte jättetidigt på morgonen, minns inte exakt, men tror att det var ungefär tre som vi åkte från stan mot flygplatsen...att vi då också ställde fram klockan en timme gjorde ju inte saken bättre :) Men vi flög sen från Landvetter till Amsterdam. En kort tur, lite lagom. Jag brukar ha lite svårt att sova när jag reser, och så blev det såklart nu med. Men vi kom fram till Schiphol, gick runt en sväng på flygplatsen och hittade sen några vilostolar där vi spenderade någon timme. Sammanlagt fem timmars väntan blev det.

En liten spännande sak som hände när vi checkade in på Landvetter, var den att jag och en tjej till inte fanns medbokade i gruppen, vilket gjorde att vi fick checka in oss separat. När vi sen lämnade bagaget så sa personalen där till oss att flyget från Amsterdam till NY var överbokat, vilket resulterade i att vi två inte var garanterade platser...yeay. Vi blev därför ombedda att ta kontakt med personalen på Schiphol, direkt när vi landat. Det gjorde vi såklart, och även där sa de till oss att avvakta och bara vara i god tid till boardingen. Så här i efterhand så har vi insett att vi nog inte tagit någon skada av att få ta nästa plan istället, har hört om ersättningen man kan få om man råkar ut för det...några tusen kronor bara...man tackar! Vi kom med planet, men fick inte sitta med resten av gruppen..trodde vi. Det slutade med att hon fick sitta med gruppen, men inte jag. Jag hamnade inklämd i mittenraden, bakom en vägg. Kul! Inte speciellt trevligt, men det fungerade.

Så flög vi, i ett stoooort plan, med två våningar!!! :) Landade på JFK ungefär halv fyra, lokal tid. Trodde att det skulle ta väldigt lång tid att ta sig igenom tull och passkontroller, men det gick på ungefär 20 min tror jag. Sen blev det skytrain vilket var coolt, det var ju liksom ingen som satt i vagnen och körde! :)

Sen var ju saken den här va, den här dagen var inte NY vårat slutgiltiga mål, utan det var Washington DC som gällde. Detta skulle då innebära en busstur på ca 4-5 timmar, vilket jag inte var så pepp på..men vad göra? Vi tog tunnelbana in till Manhattan för att leta reda på varifrån bussen gick, vi trodde vi visste, men vi visste inte. Till slut hittade vi iallafall busstationen...i Chinatown. Bussen var gammal, halvtrasig och chauffören pratade i telefonen hela resan och körde som en dåre. Som tur var så var jag så himla trött, så jag sov bort resan, annars hade jag nog fruktat för mitt liv. Vi kom fram till DC strax efter tolv på natten, hittade en buss som kunde köra oss en bit, men sen fick vi gå sista vägen fram till vårat slutgiltiga mål - Gallaudet University. Vi blev tilldelade rum, lastade in våra saker, tog en välförtjänt dusch, och hoppade i säng. Oj så trötta vi var, men så skönt att äntligen vara framme.

Fortsättning följer..


Nämen.

2011-05-23 // 19:09:32 // © Linda Åberg
Haha, snacka om bloggpaus! :) Och det blev visst bara så.
Får se hur mycket jag kommer att blogga i framtiden, men ambitionen är väl bara att skriva då jag känner att jag har något att säga, inte skriva bara för att skriva :)

Jag är rädd att det inte har hänt så mycket sen jag skrev något sist. Har gått i skolan som vanligt, varit på praktik på en fantastisk skola, firat påsk med familjen, varit i Köpenhamn, jobbat och sagt hej då till gammelmormor. Och när jag tänker efter så var det väl inte helt händelselöst...men det känns inte som att det har hänt något speciellt ändå.
Jobbar nu med, får ju inget CSN i juni, så måste jobba den här månaden. Har lyckats få ihop lite timmar genom jobb som vikarie på den skola jag praktiserade på, och fler timmar väntar. Trivs kanonbra, så jag jobbar mer än gärna där :)

Nu sitter jag hemma, helt slut, längtar efter att min äggdofts-allergiker till sambo är klar vid diskbänken så att jag kan skala mitt kokade ägg :) Det med kaviar är ju fantastiskt!! :)

Annars blir det en lugn kväll för min del, hur har ni det? Ser att det är några tappra som har kollat in här trots att jag inte skrivit nåt, hoppas ni blir glada den här gången!

Ha en fin kväll!


RSS 2.0