Jag försöker

2011-11-29 // 12:59:34 // © Linda Åberg
Jag gillar min blogg, och jag älskar era fantastiska kommentarer. Jag vill uppdatera oftare och skriva om mina dagar och funderingar. Men jag har verkligen kommit till en punkt där jag känner att jag inte orkar.

Skulle jag skriva varenda dag om vad jag gör och hur jag känner, så skulle det mest bli trams.
Jag har ont, det är tungt, jag mår dåligt, och jag längtar.

Jag vill ha min bebis.

Jag vill ha tillbaka min energi.

Jag vill ha en läkt kropp.

Jag är inte en rolig människa att leva med för tillfället. Men ni som har varit/är gravida vet antagligen hur det känns.

Inatt hade jag grymma förvärkar, och magen spände som bara den. De sedvanliga toabesöken stod givetvis kvar på schemat. Det värsta var dock när jag skulle vända mig i sängen och sträckte magen på något sätt, säkert något med något ligament, men det kändes som en kniv som drog från ena sidan ända ner i härligheten...och efter det så vaknade knyttet också - såklart. För att inte störa min man allt för mycket så fick jag gå upp ur sängen och vandra omkring i lägenheten, tog en alvedon och gick sedan och lade mig igen...för att då få halsbränna.
Så som sagt - den här natten har inte varit rolig alls.

Åh så skönt att klaga lite. Idag är jag en zombie utan några högre ambitioner till ansträngning.

Hoppas att ni har en bättre dag ;)


Julpynt från IKEA

2011-11-25 // 11:07:30 // © Linda Åberg
Eftersom att vi ska fira jul på hemmaplan i år så känner jag att det vore mysigt att spä på julpyntet litegrann. Föregående år så har vi inte ansträngt oss så mycket eftersom vi vetat att vi ändå inte ska vara hemma. Insåg också att vi nästan inte har något julpynt. Så, jag kom på att jag vill åka till IKEA, men hur lätt är det när man är höggravid och inte har någon bil? :/ Skulle vilja åka precis nu dessutom, haha :)

Bilder från ikea.com


Mysmorgon

2011-11-25 // 09:01:42 // © Linda Åberg
Blev tidig uppstigning idag, visste ju inte om jag skulle jobba eller inte, så klockan ringde halv sex. Sen blev det så att jag inte åkte till jobbet, och jag kunde heller inte somna om, så nu har jag varit uppe ganska så länge :) Gjorde varm choklad och leverpastejsmackor, och så tände jag lite ljus innan jag jagade upp maken ur sängen. Däremot var jag så snäll så att jag lät honom ta med sig täcket ;) Nu sitter jag här själv, men det är ganska mysigt ändå. Känns som att det inte kommer att bli riktigt ljust ute idag, bara grått och tråkigt, så ljusen höjer mysfaktorn ganska mycket här inne.

Kan inte riktigt förstå hur snabbt veckorna går nu, redan fredag idag - igen! Dagens planer är inte så storslagna, ska förbereda hemmet för adventspynt, tvätta, och ikväll ska vi ut och äta tillsammans med knyttets gudmor och hennes familj :) Blir en ganska lugn dag med andra ord.

Just det, idag sätter ju "På spåret" igång igen, och som jag har längtat!! Förvisso missar vi premiären ikväll, men får se det på play efter att vi kommit hem från middagen.

Jag önskar er alla en fin fredag!


New York, how I miss you ♥

Vecka 35

2011-11-24 // 12:18:09 // © Linda Åberg

Vecka 35 (34+0)


Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Nu är det fritt fram för liten att komma. Vi räknas till normalförlossningen eftersom att vi gått 34 fulla veckor, och det känns superbra! Då vi var hos barnmorskan i tisdags så kände hon hur h*n låg, och precis som jag har misstänkt och känt så har huvudet sjunkit ner och nästan är helt fixerat. Det känns, minst sagt. Men det är ett steg på vägen, så det är ingen idé att klaga för mycket, men det börjar bli riktigt tungt nu.

Okej knyttet, nu får du komma om du vill.

♥ ♥ ♥



Godmorgon måndag!

2011-11-21 // 08:44:32 // © Linda Åberg

Så var det ny vecka igen, det går åt rätt håll! :)
Har varit ganska fullt upp i helgen. Var på tyst teaters föreställning "open sign" i lördags och sedan besök på dövföreningen efteråt. Blev ganska sen kväll trots att jag sa att jag skulle hem tidigt..men jag antar att det blir så när man har roligt :)

Igår fixade vi lite hemma, och på kvällen var vi på middag hos goda vänner, mycket trevligt :) Blev ganska sent då med, så det var direkt hem och hoppa i säng.

Sitter på jobbet nu men verkar inte som att det blir något jobbande för min del idag. För tillfället är jag i personalrummet och dricker varm choklad, inte fel det heller ;)
Efter lunch blir det julbak med fina vänner och ikväll profylaxkurs - vem har sagt att man ska ta det lugnt när man är höggravid?! Just det, det sa ju barnmorskan... :P

Hoppas att ni får en fin dag!!


Utmanad

2011-11-18 // 13:15:21 // © Linda Åberg
Nu har jag blivit utmanad av iA, en tjej som också har en inneboende i magen :)
Tanken är att jag ska avsluta fem stycken meningar, och sedan skicka utmaningen vidare till andra bloggare.

  • När ingen ser eller hör mig...
    ...så har jag en egen konsert där jag sjunger för fulla muggar, högt och livfullt!
  • Jag går aldrig hemifrån utan...
    ...de "vanliga" sakerna: mobilen, nycklarna, plånbok och en vattenflaska (det sistnämnda kanske inte så vanligt?)
  • Min blogg heter som den gör för att jag...
    ...inte alls är teoretiskt lagd men för att jag gillar teori(er) och att skriva..eller nåt (jag vet faktiskt inte).
  • Om jag vågade så skulle jag...
    ...sy mina egna kläder och segla jorden runt
  • Om tio år kommer jag att...
    ...(förhoppningsvis) bo i mitt drömhus, tillsammans med min drömman och våra barn, vara närmare en 40-årskris än en 30-årskris och tjäna pengar på att göra något jag riktigt brinner för.

Så, nu gäller det för mina utmanade att fylla i samma lista :)
Ni som är utmanade är: Alexandra, Therese, FrökenM, Maria och Johanna.

♥ ♥ ♥



TGIF

2011-11-18 // 11:24:17 // © Linda Åberg
Åh vad jag tycker att det inte gör någonting att veckorna går! Magen växer och blir tyngre, och knyttet börjar bli ganska färdigbakad därinne. Insåg också just att jag inte lagt upp någon magbild på ett tag. Kanske kommer senare idag, ifall ni har tur ;)

Gårdagen spenderades på hemmaplan, en väldigt lugn dag eftersom att jag var helt slut efter onsdagens ullareds-tripp. Såg på tre avsnitt av "Masterchef USA", och jag tror inte att jag gjorde någon nytta alls. Var sista föräldragruppen på kvällen vilket jag tycker är hur tråkigt som helst! Dock fixade vi en kontaktlista så att vi har chans att få tag i varandra vid ett annat tillfälle - om så önskas :) Var ett par som bor ganska nära oss här, och det är ju perfekt för vårens barnvagnspromenader!

Idag är också en lugn dag, kände mig inte speciellt pigg då jag vaknade, men det är väl så det får vara nuförtiden. Barnmorskan sa igår att det finns ett syfte med att man får sova dåligt på nätterna nu, och det är för att man ska förbereda sina sömncykler inför det som kommer om ett tag. Och visst, det är ju fiffigt, men för fasiken - NÅGON natt ska man väl få sova ordentligt eller?? :P

Blir nog till att ta tag i några småprojekt idag. Ska tvätta på eftermiddagen, och då blir det första tvätten med knyttkläder, känner att det skulle vara skönt att ha det gjort, så är man lite mer förberedd :) Ska packa den där jäkla BB-väskan också tänkte jag.

Jag önskar er en fin fredag!


Haha, en något smalare version av Knyttmamma i NY. Hej kroppen, snart syns vi igen!


Bli veckans blogg!

2011-11-17 // 15:45:20 // © Linda Åberg


Aveqia i samarbete med Spot and Tell

2011-11-17 // 15:37:57 // © Linda Åberg

Detta var vad jag sysselsatte mig med i tisdags :) Blev inbjuden till en så kallad spotting av Spot and Tell, och fick komma på premiärkvällen på Aveqia.

”AVEQIA brinner för gastronomins kraft som kontaktskapare. Vi tillhandahåller och utvecklar inspirerande mötesplatser där alla kan delta. Dessa mötesplatser ska främja relationsbyggande och aldrig kompromissa med kvaliteten. Vi arbetar med råvaror som är hållbara för miljön och i stor utsträckning ekologiskt och närproducerat”

Kvällen gick ut på att vi, de 16 inbjudna, först och främst blev välkomnade med bubbel och en amuse bouche med julsmaker - kanongott! Jag som inte dricker "vanligt" bubbel, fick äppelmust som var gjord på Signe Tillisch-äpplen. En presentation av kvällen, konceptet och kockarna följde, ledd av David Berggren som både är kock och VD för Aveqia.

Vi blev sedan indelade i fyra olika "matlag" där varje grupp fick uppgift att laga en rätt. Jag hamnade i efterrättslaget tillsammans med Agnieszka, Theodora och "Fina Frun". Jag skulle vilja säga att jag hamnade på helt rätt plats ;) Vi lagade maten tillsammans och med stöd från kockarna.

Efter allt slit så var det dags att sätta sig till bords. Varje grupp fick i uppgift att presentera och servera sin maträtt, och till detta så serverades ett utvalt vin/öl/alkoholfritt alternativ.

Bräckt anklever med Ingrid Marie, brioche och mandelknäck

Matjessill med mandelcrème, äggsallad och dillchips

Vildandbröst med glöggkokt päron, rotsellericrème och vörtkrisp

Saffransmunk med vaniljglass fylld med julkonfekt och mjuk pepparkaka

Visst ser det smaskigt ut va?! Oj så mätt jag blev, och det var så himla trevligt att träffa alla nya människor och prata och skratta en hel massa :)

Den här upplevelsen kan jag verkligen, starkt rekommendera.

Vill du tävla om två platser till en VIP-kväll hos Aveqia (värde 4800,-), gå då in på deras facebooksida, gilla och tävla :)

Stort tack till Aveqia, och framförallt ett tack till Agnieszka och Spot and Tell som gav mig den här fantastiska upplevelsen!


Dagens upplevelse

2011-11-16 // 22:20:49 // © Linda Åberg

Vet ni vad?! Min dator krånglar så jag har ingen möjlighet att skriva inlägg därifrån, därför blir detta ett inlägg från mobilen.

Lovade ju att jag skulle berätta om vad jag gjorde igår, och för att hålla mitt löfte så måste jag ju då säga att jag lagade mat igår. Detta genom Spot and tell och Aveqia Göteborg. Jag ska sätta mig och skriva ett ordentligt inlägg om detta så fort jag blir kompis med datorn igen, promise!! :)

Idag då, har hu varit på utflykt, åkte till Ge-Kås med två gravida vänner, och vi vankade tappert omkring därinne, slogs med tanterna och provianterade till våra småliv :)
Supertrött efter dagen som avslutades med vattengympa, så nu blir det sovdags här :)

Natti!!


Godmorgon onsdag

2011-11-16 // 06:29:45 // © Linda Åberg

Åh jösses, jag är lika trött nu som när jag kröp ner i sängen för några timmar sedan, det har inte blivit mycket sömn inatt. Är fortfarande mätt dessutom ;)

Knyttet däremot verkar vara riktigt pigg, går ingen nöd där inte!

Nu är det dags att ta tag i den här dagen, väldigt för tidigt tycker jag. Men det blir en utflykt som sagt, en liten roadtrip sådär :) Det blir kul, och det finns kaffe som kanske får mig att piggna till ;)

Ha en fin dag!!


Nöjd tjej

2011-11-16 // 01:00:16 // © Linda Åberg

Åh herregud, jag är så trött! Vilken kväll det har varit! :) Så trött och SÅ nöjd.
Är mätt i magen och mör i kroppen, perfekt tillstånd för att lägga sig i sängen och somna riktigt gott! ;)

Imorgon ska jag skriva mer om kvällens äventyr, då kommer även lite bilder och så kommer jag fresta er ordentligt :P

Tack till alla inblandade för en fantastiskt trevlig kväll!

Imorgon bär det iväg på nytt äventyr av annat slag, så nu är det dags att sova.
Natti!


En liten ledtråd

2011-11-15 // 20:56:37 // © Linda Åberg

Vad tror ni att det här betyder? ;)


Äventyr

2011-11-15 // 16:34:10 // © Linda Åberg

Nu sitter jag på vagnen på väg från jobbet, men inte hemåt inte. Ska på ett event fram till klockan 22 ikväll, ett litet äventyr sådär ;) Tänker inte säga mer vad det handlar om, det får ni veta senare. Tyvärr fick jag inte med mig min kamera så ni får hålla tillgodo med iPhone-bilder istället - om jag får någon tid över till fotografering ;)

Hoppas att ni har haft en fin dag!


Lördag

2011-11-12 // 09:03:16 // © Linda Åberg

Godmorgon på er!!
Tänkte jag skulle fira att lördagen är här med ett litet inlägg, händer ju inte alltför ofta nuförtiden..
Förkylningen är på sakta uttågande men har fortfarande grepp om min pigghet. I två dagar har jag mer eller mindre bott i soffan med täcke och kudde, och bara rört mig då det verkligen behövts. Känner mig lite piggare idag, men vi får väl se hur det utvecklar sig under dagen.

I torsdags var vi på andra mötet med föräldragruppen, och jag tycker att det är riktigt synd att det bara är en gång kvar. Vi fick se en förlossningsfilm och pratade runt den. Jag känner mig väldigt lugn inför den delen som vi har framför oss, är inte direkt orolig eller nervös. Men å andra sidan är det väl först nu som jag har börjat inse att det är så det går till.
Nu har vi väntat på knyttet i över 250 dagar och är det då "bara" en förlossning som står i vägen för att vi ska få träffas, ja då ska vi väl fixa det också! :)

Hoppas att ni får en mysig dag!!


Godmorgon onsdag

2011-11-09 // 08:32:00 // © Linda Åberg

Har precis satt mig på tåget till Norrköping. Där ska jag sen byta till bussen hem mot Göteborg. Åh vad jag längtar efter att få komma hem, nästan en vecka borta är för länge, och speciellt när man också har ett knytt som längtar efter pappa :)
Förkylningen är inte så bra som jag hade hoppats på att den skulle bli, får väl se hur den utvecklar sig till kvällen då det är dags för vattengympa. Jobbigt att ligga där på avslappningen och hosta och dessutom störa alla andra. Vi får se helt enkelt!

Känns som att vintern är på väg nu, iallafall om man ser till temperaturen som är nu på morgonen, behövde skrapa rutorna på bilen idag, och då känns det som vinter.

52 dagar kvar innan storken kommer, fint! :)

Hoppas att ni får en bra dag, kära ni.


Biotajm!

2011-11-08 // 18:03:40 // © Linda Åberg

Nu sitter jag och mamma på Nyköpings nybyggda bio och väntar på att filmen ska sätta igång :)
Vi ska se Tintin i 3D, och jag måste säga att jag aldrig sett så snygga glasögon innan ;)


Utflykt

2011-11-08 // 09:58:40 // © Linda Åberg

Befinner mig just nu i Sthlm och på SöS. Inte för att jag behöver utan för att jag agerat chaufför till farfar som är här på återbesök. Gick bra att köra hit, men fy fasiken vad jag INTE är avundsjuk på dem som pendlar varje dag och får sitta i köer. Räcker lagom med en dag.

Sitter nu i cafeterian och får i mig lite socker och kaffe, det är gott! Farfar är inne hos läkaren och när vi är klara här så ska vi ut till Nacka och mina kusiner som bor där. Sen åker vi tillbaka till Nyköping :)

(tänkte jag skulle ha fotat det goda wienerbrödet jag åt, men det kom jag på för sent)


Jag blir så trött!

2011-11-07 // 19:28:14 // © Linda Åberg
Okej, nu ska jag klaga - beware..

Jag har blivit förkyld - igen! Blir tokig på det här snorandet! Dock känns det som att jag har nått "toppen" idag, tror inte att det blir så mycket sämre..men att ha snor i hela hjärnan känns ju å andra sidan ganska jobbigt :)
Men om vi ser det så här, nu kan det bara bli bättre ;)

Har inte gjort så himla mycket idag. Var på öppna förskolan med en vän och hennes två småttingar, kände mig dock inte så lekbar så jag satt mest och tittade på :) Efter det så åkte jag hem och sen dess har jag bara tagit det lugnt.
Imorgon ska jag åka med farfar upp till sthlm där han ska ta bort sitt gips efter operation, men det blir ju en ganska lugn tripp. Hoppas att jag mår bättre bara!

Hoppas också att ni har haft en fin dag!!


Det här med bloglovin

2011-11-06 // 23:09:28 // © Linda Åberg

Fråga till er som har svar:
Varför tar man bort någon från sin bloglovin-lista? Är det för att personen ifråga har blivit för trist? Är det för att man stör sig på att personen uppdaterar sin blogg ibland och inte vill se detta?

Bara undra.


Småland

2011-11-06 // 11:43:00 // © Linda Åberg
Har ju lovat er lite bilder från när vi var i Småland. Är inget märkvärdigt, men det var en otroligt vacker dag, och jag hoppas att det lyser igenom lite på bilderna iallafall :)






















Alla helgons dag

2011-11-05 // 21:16:52 // © Linda Åberg
Har, så som sig bör idag, varit på kyrkogården. Vi var där och tände ljus och lämnade en liten dekoration till morfar i minneslunden ♥
Otroligt så mycket folk som rör sig där en dag som denna. Det tråkiga var väl att vi var där mitt på dagen och inte ikväll så vi kunde se alla ljus. Men det är väldigt vackert oavsett, har varit en väldigt grå dag idag, så ljusen lättade upp allt litegrann ändå.

Morfar


Hoppas att ni har haft en fin dag idag, oavsett vad ni hittat på :)



Sötkatt

2011-11-05 // 20:49:36 // © Linda Åberg

Stor personlighet, men inte så sur i verkligheten :)

Trötter

2011-11-04 // 23:49:25 // © Linda Åberg

Först NU kan jag logga in på appen, bra där! Befinner mig i Nyköping, trött och öm i kroppen. Var dock en väldigt behaglig bussresa hit, åkte för första gången med "bus4you", ett bolag jag bara hört gott om. Och visst levde de upp till förväntningarna! Mjuka och stora stolar, perfekt för en tung gravidkropp :) Nackdelen är ju dock att de inte stannar i Nyköping, så jag fick åka till Norrköping istället, och tack vare en snäll mamma så blev jag hämtad med bil där för vidare transport.

Ska stanna här några dagar, vet inte hur länge än. Längtar redan hem dock, tokigt det där.

Nu är det iaf dags att sova. Natti!


Torsdag

2011-11-03 // 12:20:27 // © Linda Åberg
Blev lite ändring av dagens planer. Skulle egentligen ha jobbat idag, men min rygg ville knappt släppa upp mig ur sängen imorse, så jag fick ringa och sjukanmäla mig. Så himla typiskt och tråkigt, jag som hade sett fram emot att få jobba några timmar! Som tur var ändå, så jobbade jag ju några timmar igår, då kan jag vara sjukanmäld med bättre samvete.

Idag är det en riktigt tråkig höstdag ute. Grått och trist och inte en solstråle i sikte. Men nu får det gärna bli vinter istället ;)

Har bokat en bussbiljett till imorgon, ska åka och hälsa på familjen i Nyköping. Känns som att det är sista tillfället som jag kan åka dit utan att vara rädd för att föda barn :) Ska bli kul att träffa alla också, har inte varit där sen i somras, och det är ju ett tag sen!

Idag blir det en lugn dag med tanke på ryggen, men vi ska iväg på första föräldragruppsträffen senare, ser fram emot det, ska bli riktigt skoj! :)

Hoppas ni har en fin dag!


Veckans blogg utsedd

2011-11-01 // 21:54:59 // © Linda Åberg

Äntligen har jag utsett veckans blogg! :) Ny chans kommer till er andra, håll utkik om några dagar!


Oregelbundet

2011-11-01 // 18:49:25 // © Linda Åberg
Hej och välkommen till min väldigt ouppdaterade blogg ;)
Nä, men skämt åsido, ni vet ju att jag har blivit lite av en periodare när det kommer till bloggningen nuförtiden. Och så har det varit även de senaste dagarna. Men jag tror inte att jag behöver motivera varför jag inte skrivit något :)

Idag har jag jobbat, blev inringd imorse och jobbade 3½ timme, sen stack jag iväg till barnmorskan. Allt såg bra ut, knyttet följer kurvan och har, mycket riktigt, lagt sig till rätta med huvudet nedåt - precis som jag misstänkt i några veckor. Det lilla hjärtat dunkade på i vanligt tempo och magen växer stadigt :) Nu längtar jag så himla mycket, och jag vill bara att h*n tittar ut snart!

Hur har ni haft det idag?




RSS 2.0