Vecka 27 & 28

2011-10-04 // 22:41:38 // © Linda Åberg
Har hamnat lite efter med magbilder, så här kommer två. En för förra veckan, och en för den här veckan :)
Tycker inte att det är så stor skillnad mellan de två veckorna dock. Men ändå, en rutin är en rutin ;)

Vecka 27 (26+3)                                                      Vecka 28 (27+2)

Vecka 27:
Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Vecka 28:
Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Tänk att liten är 35 centimeter (ungefär)! Inte konstigt att det känns fullt i magen! :) Och ett kilo väger den nu, har börjat känna mig lite tyngre, så det kan nog mycket väl stämma. Är så himla nyfiken på vem det är som gömmer sig därinne, vad har den för personlighet? Hur ser den ut? Tre månader kvar, sen träffas vi! :)

♥ ♥ ♥

Josefin - SAME OLD STORIES ♫♪

Åh du är så vacker!!

2011-10-05 / 09:10:21 / http://sameoldstories.blogg.se/Här kan du kommentera inlägget

Namn


Mail


URL


Skriv


Spara uppgifterna

Trackback


RSS 2.0