New York och Washington DC, del 1

2011-05-29 // 15:41:14 // © Linda Åberg
Klassresan då. Nu är det två månader sen vi åkte ungefär, så det här blir en ganska så sen rapportering. Men iallafall..
Vi åkte jättetidigt på morgonen, minns inte exakt, men tror att det var ungefär tre som vi åkte från stan mot flygplatsen...att vi då också ställde fram klockan en timme gjorde ju inte saken bättre :) Men vi flög sen från Landvetter till Amsterdam. En kort tur, lite lagom. Jag brukar ha lite svårt att sova när jag reser, och så blev det såklart nu med. Men vi kom fram till Schiphol, gick runt en sväng på flygplatsen och hittade sen några vilostolar där vi spenderade någon timme. Sammanlagt fem timmars väntan blev det.

En liten spännande sak som hände när vi checkade in på Landvetter, var den att jag och en tjej till inte fanns medbokade i gruppen, vilket gjorde att vi fick checka in oss separat. När vi sen lämnade bagaget så sa personalen där till oss att flyget från Amsterdam till NY var överbokat, vilket resulterade i att vi två inte var garanterade platser...yeay. Vi blev därför ombedda att ta kontakt med personalen på Schiphol, direkt när vi landat. Det gjorde vi såklart, och även där sa de till oss att avvakta och bara vara i god tid till boardingen. Så här i efterhand så har vi insett att vi nog inte tagit någon skada av att få ta nästa plan istället, har hört om ersättningen man kan få om man råkar ut för det...några tusen kronor bara...man tackar! Vi kom med planet, men fick inte sitta med resten av gruppen..trodde vi. Det slutade med att hon fick sitta med gruppen, men inte jag. Jag hamnade inklämd i mittenraden, bakom en vägg. Kul! Inte speciellt trevligt, men det fungerade.

Så flög vi, i ett stoooort plan, med två våningar!!! :) Landade på JFK ungefär halv fyra, lokal tid. Trodde att det skulle ta väldigt lång tid att ta sig igenom tull och passkontroller, men det gick på ungefär 20 min tror jag. Sen blev det skytrain vilket var coolt, det var ju liksom ingen som satt i vagnen och körde! :)

Sen var ju saken den här va, den här dagen var inte NY vårat slutgiltiga mål, utan det var Washington DC som gällde. Detta skulle då innebära en busstur på ca 4-5 timmar, vilket jag inte var så pepp på..men vad göra? Vi tog tunnelbana in till Manhattan för att leta reda på varifrån bussen gick, vi trodde vi visste, men vi visste inte. Till slut hittade vi iallafall busstationen...i Chinatown. Bussen var gammal, halvtrasig och chauffören pratade i telefonen hela resan och körde som en dåre. Som tur var så var jag så himla trött, så jag sov bort resan, annars hade jag nog fruktat för mitt liv. Vi kom fram till DC strax efter tolv på natten, hittade en buss som kunde köra oss en bit, men sen fick vi gå sista vägen fram till vårat slutgiltiga mål - Gallaudet University. Vi blev tilldelade rum, lastade in våra saker, tog en välförtjänt dusch, och hoppade i säng. Oj så trötta vi var, men så skönt att äntligen vara framme.

Fortsättning följer..Här kan du kommentera inlägget

Namn


Mail


URL


Skriv


Spara uppgifterna

Trackback


RSS 2.0