Onsdag

2011-08-31 // 15:14:44 // © Linda Åberg
Är hemma idag, "ledig" eller vad man ska säga :) Ska dock jobba några timmar imorgon och några timmar på fredag, känns bra!
Har inte gjort något speciellt idag, och har inga storslagna planer heller. Däremot ska jag ta en liten promenad ner till spårvagnen för att åka och lämna ett paket på posten, samtidigt som jag hämtar ett annat :)

Hur har ni det idag??


Fyra månader kvar

2011-08-31 // 13:05:02 // © Linda Åberg
Idag är det sista augusti, vilket innebär att det är exakt fyra månader kvar innan älskade mini är beräknad. Det känns som att det är en evighet kvar och jag förstår inte riktigt hur jag ska ha tålamod nog till att stå ut de här månaderna som är kvar! Hur gör man? Hur kan man låta bli att längta så att man svimmar? Hur?!

♥ ♥ ♥

Vi älskar dig redan


Bli veckans blogg!

2011-08-31 // 12:00:00 // © Linda Åberg


Jag tävlar!

2011-08-30 // 23:23:38 // © Linda Åberg
Jag är med och tävlar om en goodiebag hos Sofia. Håll tummarna för mig så är ni snälla! :)

Och ni, gå inte in och tävla själva, för då får jag bara mer konkurrenter ;)

(fast det kanske inte är till min fördel att jag säger det till er.. ;) )



Vecka 23

2011-08-30 // 20:31:28 // © Linda Åberg
Tiden går! Och tack och lov för det, jag är redan väldigt trött i kroppen och förstår inte hur det ska bli om ett par månader när jag blir tyngre. Men jag ska inte vara negativ, det är fantastiskt att liten växer och blir större!! :)

Vecka 23 (22+2)


Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Att knyttet reagerar på musik har jag märkt, men jag har inte riktigt lärt mig än vad som är "bra"-sparkar" och "dåligt"-sparkar ;) Har ännu inte känt några hickningar, men det kommer väl! Dock känner jag att jag börjar bli ganska oproportionerlig nu ;)

♥ ♥ ♥

30 augusti

2011-08-30 // 17:24:58 // © Linda Åberg
Har haft en liten bloggpaus verkar det som :) Jag har varit helt slut! Sovit ganska dåligt och så har jag fuskat med mina järntabletter...eller, snarare glömt...så ja, jag ska från och med nu sätta en påminnelse på mobilen så att jag tar dom varje dag - jag lovar! :)

Igår jobbade jag mellan 10 och 16, sen åkte jag hem och lagade mat, och så iväg till det jag har längtat efter hela sommaren - kören!! :) Åh det var så fantastiskt roligt att få sjunga i kör igen, jag rös i hela kroppen! Kände mig såklart lite ringrostig och blev lite hes efteråt, men det är ju en vanesak. Nu blir det till att gå dit varje måndag - amazing! :)

Idag har jag varit på stan och lunchat med en kär vän som jag inte sett på väldigt länge. Men nu bestämde vi att vi ska sätta igång med våra stick-/sy-/virkkvällar igen, så nästa vecka ses vi igen :) Måste ju få klart knyttets filt någon gång, och så ska jag lära mig att virka eftersom att jag tänkt göra en mobil att ha hängandes över spjälsängen - med virkade figurer :)
Shoppade lite nödvändiga saker idag på stan, men har inte bestämt om jag ska behålla allt, ekonomin är ju tyvärr lite knaper när man är arbetslös, sjukskriven och dessutom inte får någon sjuersättning...men kläder behövs ju ändå. Ska fundera lite på det, och ni får se dom om jag bestämmer mig för att ha kvar det :)

Nu ska jag äta, blir tacosrester från igår. Sen kommer en ny magbild in, lite sent, men ja, bättre sent än aldrig :)


Wiie!

2011-08-28 // 22:33:13 // © Linda Åberg
Åh vet ni vad jag precis kom på?! Imorgon ska jag ju börja sjunga i en kör i kyrkan här i närheten!! :) Åh det ska bli fantastiskt roligt, hoppas bara att jag kommer ihåg det imorgon och att inte hormonerna snurrar till det för mig - risken är ju ganska stor tyvärr :)

Ville bara säga det, jag är överlycklig över att få börja sjunga i kör igen, var så längesen sist, och sjunga gör att jag mår så mycket bättre, kanske kan få glömma alla krämpor för ett tag! :)

Natti på er!


Veckans blogg utsedd

2011-08-28 // 20:43:36 // © Linda Åberg

Tack till alla andra som medverkade!! ♥ Som vanligt har ni en ny chans att anmäla er till nästa vecka! :)


Present från 3M

2011-08-28 // 20:21:06 // © Linda Åberg
Häromdagen fick jag ett spännande paket på posten, och jag hade faktiskt inte den minsta aning om vad det kunde vara. Men så insåg jag att jag ju för några veckor sedan, var med i en tävling där man kunde vinna lite olika produkter från 3M, och alla som medverkade fick en tejp :) Så det var jag med i, och det verkar som att jag vann, för jag fick en tejp och lite fler saker därtill :)

Jättekul tycker jag som älskar att få paket på posten! :)

Vill du också vara med och tävla? Gå in på deras hemsida och pröva din lycka ;)

Tack 3M!


Mätt i magen

2011-08-28 // 16:42:14 // © Linda Åberg
Är precis hemkommen efter en mysig brunch hemma hos våra vänner T och P. P fyllde år idag, så det var karibisk brunch med massor av godsaker. Jag hade dock inte hunnit äta ordentlig frukost innan vi åkte dit eftersom att vi tog en rejäl sovmorgon idag, så jag hade lite svårt för den varma maten sådär direkt. Men som tur var så fanns det bröd också, till en riktigt brödnörd som jag är :)
Sitter och äter mitt lördagsgodis nu (som jag köpte i fredags), var inte alls sugen igår - lustigt nog. Efter att jag blivit gravid så har jag inte alls samma sug längre, vilket inte är något att klaga på ;) Jag kommer ju gå upp i vikt oavsett, behöver inte göra det värre än vad det redan kommer att bli menar jag :)

Nu ska det städas lite här hemma, H är och storhandlar och jag åkte hem för att sätta igång med lite annat, men insåg att jag inte skrivit något idag så gör det först :)

Hoppas att ni har haft en mysig helg!


En sista chans

2011-08-28 // 16:34:02 // © Linda Åberg
Vill du bli veckans blogg så har du fortfarande tid att anmäla dig. Här kommer du till inlägget :)

Regnig lördag

2011-08-27 // 14:32:46 // © Linda Åberg
Vilket väderomslag vi har haft! Igår var det nästan tropisk värme, och inatt började det åska och regna som tusan. Regnar fortfarande men sitter inomhus så störs inte så väldigt mycket av det.

Vi var som sagt var och lyssnade på Timbuktu och Hoffmaestro igår. Det var riktigt kul, men bara lite synd att en annan inte kan vara uppe och hoppa och skutta som andra, blev lite sur över att jag inte fick leva ut mitt dansbehov. Men men, jag ska på bröllop i Januari, då är jag relativt nyförlöst men har förhoppningsvis mindre ont i ryggen ;)

Nu ska jag fixa med tvätten, sen ta mig ut i regnet för att uträtta ett ärende i stan.

Hoppas att ni har en fin dag!


Bli veckans blogg!

2011-08-26 // 16:01:00 // © Linda Åberg


Fredag!

2011-08-26 // 12:01:37 // © Linda Åberg
Så är vi här igen, fredag. Tiden går megafort nu helt plötsligt! :) Men som ni gissar så klagar jag inte alls. Tiden ska ju gå fort nu när vi längtar så mycket!

Som jag skrev tidigare så var jag på The Ark igår, och idag blir det Hoffmaestro och Timbuktu på Trädgårdsföreningen. Jag var ju lyckligt lottad och vann biljetter, så det blir en gratiskonsert och vi sparar 700 kr, jo jag tackar jag! :) Hoppas att vädret håller sig på den goda sidan så att vi kan njuta, är ju ändå en utomhuskonsert.

Men innan det så ska jag åka och jobba - idag igen, och jag har väl aldrig varit så glad över att folk blir sjuka ;) Men det är ju den enda chansen för mig att få lite jobbtider. Så jag är nöjd! Är lagom med tretimmarspass också, blir inte så himla trött i ryggen då.

Hoppas att ni får en fin dag!!

Längtar tillbaka till Washington D.C. och våren som var

 


The Ark

2011-08-26 // 11:29:29 // © Linda Åberg
Igår var en fin kväll. Trots väldigt ont i ryggen så tog jag mig iväg till Liseberg där jag mötte upp J. Vi fick som tur var plats på det enda caféet som ligger vid stora scenen, så jag behövde inte oroa mig för att inte ha någonstans att sitta. Det var väldigt mycket folk där igår, men jag antar att det var många som ville ta chansen att se bandet spela sin sista gång i Göteborg. Konserten var givetvis av toppklass, men vad annat kan man vänta sig? :)

 


Kroppen

2011-08-25 // 12:23:17 // © Linda Åberg
Åh fy fabian vilken tuff dag det här kommer att bli. Jag kunde omöjligt somna igårkväll, så jag var nog vaken fram till tre ungefär, sen somnade jag till, men vaknade vid minsta ljud. Så usch, jag är trött idag! Det kröp i precis hela kroppen, magen spände, ljumskarna molade, benen hade myror i sig..och såklart är det här gravidrelaterat, det kan jag ju gissa med lilltån..
Men duschat har jag gjort, och ätit, så nu ska jag slänga mig på spårvagnen och åka mot jobbet där jag ska spendera tre timmar. Precis lagom :)

Senare idag ska jag och en vän till Liseberg och se The Ark, om det int spöregnar förstås!!

Hoppas ni har en piggare dag än vad jag har!


Höstdag

2011-08-24 // 19:56:54 // © Linda Åberg


True Talent - Dannys audition

2011-08-24 // 15:25:37 // © Linda Åberg

Fantastisk röst, det har han ju utan tvekan! Att han sen här sjunger en av de bästa låtarna som finns, gör inte saken sämre ;)
Vad tycker ni?


Drömmar från Uni

2011-08-24 // 13:42:56 // © Linda Åberg

Bilderna är lånade från unibarn.se

Se så mycket fint de har på Uni! Har inte hört om dem tidigare, men fasiken alltså, titta så himla snygga kläder! Jag vill klä knyttet i alla de där kläderna!! Det fina med såna här kläder är att de inte alls är könsbundna, vilket jag tycker är fantastiskt. Givetvis får alla välja själva huruvida de vill köpa "pojkfärger" eller "tjejfärger", men jag tänker inte alls så. Jag tycker att det är viktigt att mitt barn själv får välja "sin" färg, och att det inte blir en speciell för att jag har matat det med just den färgen under hela uppväxten. Så det så ;)

Grått

2011-08-24 // 12:11:20 // © Linda Åberg
Om jag får börja med att klaga lite så är det här en fruktansvärd dag om man ser till min rygg och hur ont det gör.

Men sen ska jag inte klaga mer, det är ganska så grått ute idag, ingen sol i sikte alls. Men jag vet inte, det hör väl till nu, hösten är verkligen på väg! Igår hade vi en fantastisk dag om man ser till vädret, men den där sommarvärmen har ganska så snabbt försvunnit, och kvällarna är riktigt kyliga. Dock känner jag ju så här, att det här nog är första gången någonsin som jag ser fram emot att hösten kommer och vintern tätt inpå. Tiden måste ju gå fort så att den här graviditeten blir färdig och jag får min älskade liten hos mig. ♥

Idag blir det en ganska lugn dag med hänsyn till ryggen, men jag ska ändå in till stan sen för att fika med en fin vän som jag inte sett på så himla länge. Åh det blir mysigt!!

Hoppas att ni får en fin dag!


Tisdag

2011-08-23 // 12:11:09 // © Linda Åberg
Jag är så vansinnigt trött. Funderar på om jag skulle bli bättre på att äta mina järntabletter eftersom att barnmorskan har sagt till mig att jag behöver det. Dock känns det som att jag går med huvudet under armen och mina hjärnceller krockar med tusen hormoner, för jag glömmer saker HELA tiden. Det spelar ingen roll om någon säger något till mig, efter fem minuter kan jag ha glömt det igen. Så det där med att få in en rutin gällande att ta tabletterna, är lite svårt. Man kan tänka sig att det är en piece of cake och att man tar tabletterna i samband med frukost varje morgon, men se det går inte, för då ska jag äta en annan medicin som jag inte kan ta i samband med järntabletter, så...inte så bra idé.

Ganska många projekt att ta tag i idag, får se vart jag börjar och vart det slutar, men något ska jag väl klara av åtminstone. Jobbar iallafall inte idag, vilket är lite trist, kändes så fantastiskt att vara tillbaka igår!

Hoppas ni mår bra, vi hörs senare!


Vecka 22

2011-08-22 // 17:03:30 // © Linda Åberg
Jösses, det är så lustigt det där med tidsuppfattning! Helt plötsligt går vi in i vecka 22 när jag tycker att tiden går jättesakta. Men ändå var vi ju nyss inne i vecka 20...så jag vet inte. Men jag klagar iallafall inte, jag vill gärna att tiden går fort så jag får träffa min lillprins/prinsessa.

Vecka 22 (21+1)

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Jag skulle vilja säga att den är vaken och väldigt aktiv varenda gång jag vill vara lugn och slappna av. Vi har inte riktigt lärt oss varandras rytmer än, eller, jag är ju van vid min, bara frågan om att den inneboende ska lära sig den också ;)

♥ ♥ ♥

God förmiddag!!

2011-08-22 // 10:33:12 // © Linda Åberg
Måndag idag och ny vecka. Och vet ni?! Jag ska faktiskt få jobba lite idag, visserligen bara tre timmar, men ändå, är ju absolut mycket bättre än ingenting! :) Hoppas jag inte får så djävulskt ont i ryggen bara, men det är ingenting jag kan ta reda på i förväg. Blir bra det här!

Annars kommer den här dagen inte att innehålla så mycket, har egentligen ingenting planerat till kvällen, men det kanske är lika bra.

Måste bara säga att jag tycker det är så lustigt att det är högre tryck på "veckans blogg"-deltagandet än viljan att ge ynka 20 kronor till insamlingen. Men ja, det kanske är så att många redan har skänkt pengar, eller så har man helt enkelt inte råd, så jag förstår :) Men jag är arbetslös (mer eller mindre) men har ändå skänkt, så det så ;)

Nu ska jag fixa lite.
Hörs senare!


Veckans blogg utsedd

2011-08-21 // 21:07:13 // © Linda Åberg

Tack till alla som var med och ville bli veckans blogg! Tyvärr kan bara en vinna ;) Men i vanlig ordning så kommer en ny chans om en vecka då jag drar en ny vinnare, se till att anmäla dig innan det :)


Bli veckans blogg!

2011-08-21 // 12:24:31 // © Linda Åberg
Vet ni, i vanlig ordning har ni fortfarande chans att bli veckans blogg här och få eran länk i menyn :)
Tryck här så kommer ni till inlägget där ni anmäler er. Jag drar en vinnare ikväll! :)


Ge en tjugolapp!

2011-08-21 // 12:19:45 // © Linda Åberg
Mina kära läsare, jag vet att ni inte är så många, men ändå kan vi tillsammans göra skillnad!

Jag har startat en insamling via ihelp.se där tanken är att vi ska samla in pengar till de svältande på Afrikas horn.

Jag tror att vi alla kan bidra med något, men målet i den här insamligen är att alla ska skänka en tjugolapp, alltså endast 20 kronor. Det innebär en läsk för några och en kaffe för andra.

Så snälla människa, hjälp mig att hjälpa Rädda Barnen!

Det enda du behöver göra är att trycka på den här länken och följa anvisningarna. Men om du är under 18 så måste du komma ihåg att fråga din målsman först, okej? :)

När ni har gjort detta, för det hoppas jag verkligen att ni gör, så skriv en kommentar här, vore kul att se vem som bidrar :)

HEJA!!

♥ ♥ ♥


Söndag

2011-08-21 // 11:59:37 // © Linda Åberg
Så är det söndag igen, veckorna går otroligt fort! Tycker inte att jag har gjort något speciellt alls den här veckan som har varit, men dagarna verkar gå ändå! :)

Som sagt så var vi i stan nästan hela dagen igår. Satt i nästan två timmar på en uteservering och myste. H satt och jobbade lite, och jag läste bok och satt mest och filosoferade :) Började läsa en bok som jag fick i födelsedagspresent av H's föräldrar, och den verkar riktigt lovande. Har inte kommit så långt, men än så länge känns den bra, och jag har hört flera säga att den är jättebra, så jag ser fram emot att läsa färdigt den :) Har någon av er läst den??

Efter våran tvåtimmarsfika så gick vi ner till Kungstorget för att möta upp en vän och sen lyssna på Soundtrack of our Lives. Har aldrig riktigt lyssnat på dem men tycker att det är ganska bra ändå :) Sen när de var färdiga så gick vi och satte oss för att äta lite, blev thai-mat, JÄTTEgott!! :) Och sen åkte vi hem och såg på "Despicable me", eller "Dumma mej" som filmen heter på svenska. Så himla underbar film, jag älskar den och kommer nog att se den flera flera gånger!! :)

Idag blir en lugn dag med lite pysslande av diverse saker, och sen ska jag en sväng till stan för att fika med en kär vän! :)

Hoppas ni får en fin dag!!


En heldag på stan! Jag och H har verkligen...

2011-08-20 // 18:17:28 // © Linda Åberg

img_7531 (MMS)

En heldag på stan! Jag och H har verkligen gjort stan idag, fikat med fina vänner, köpt lite presenter, lite glas till oss själva, och sitter nu och äter lite mellanmål..nåja, jag äter :) Ska hålla oss här till 20.00 ungefär eftersom att det är kulturkalas i stan och lite konserter. Hoppas ni har haft en fin dag!!


Veckans blogg

2011-08-19 // 11:25:33 // © Linda Åberg


På benen igen!

2011-08-19 // 11:20:14 // © Linda Åberg
Vilka dagar det har varit. Det visade sig att det inte alls var magsjuka utan något helt annat, tack och lov. Trots detta så blev tisdagen ganska intensiv och vi fick bo på sjukhus över natten, men jag blev väl omhändertagen där och liten mådde bra hela tiden, så det var väldigt kontrollerbart! Det bästa var ändå att H fick stanna med mig där över natten så att jag slapp sova själv. Vi kom hem i onsdags eftermiddag, jag somnade tidigt, och igår var också en väldigt lugn dag som mestadels spenderades i horisontellt läge men en liten promenad på kvällen.

Mår ännu bättre idag, men är fortfarande lite seg. Har saknat bloggen och alla kommentarer, och på tal om det - tack snälla ni gulliga som kommenterade det senaste inlägget! ♥

Idag blir det också en lugn dag, regnar ute och jag fyller fortfarande på mina krafter.

Hur har ni det?


Fy bubblan!

2011-08-16 // 14:35:01 // © Linda Åberg
Mina kära vänner, först vill jag bara tacka för alla tips jag fått om mamma/gravidbloggar, ska bli roligt att följa era resor! :)

Sen vill jag bara säga att jag lägger bloggandet åt sidan idag eftersom jag verkar ha åkt på någon slags magsjuka lite hastigt och lustigt.

Hoppas ni har en bra dag!


Mamma/Gravidbloggar

2011-08-15 // 15:32:33 // © Linda Åberg
Av förklarlig anledning så är det väldigt roligt att läsa mamma- och gravidbloggar för tilfället ;)
Har ni något tips ni vill dela med er av? Har du kanske en blogg som kan passa in i den kategorin?
TIPSA TIPSA TIPSA!!! ;)


Vecka 21

2011-08-15 // 13:51:57 // © Linda Åberg
Igår gick vi in i en ny vecka, vilket känns otroligt bra! Min kropp är redan trött, så det kommer att bli en kamp att klara de sista 19 (!) veckorna. Men vi är på väg åt rätt håll, har gått över halva tiden, så det är något positivt att tänka på när det är som jobbigast. Jag tror att om jag inte hade haft sånt problem med foglossningen så skulle jag ha en ganska så lugn graviditet, för den är egentligen det enda jag känner av. Men som jag har sagt många gånger förut, belöningen jag får i slutet av den här resan kommer att vara värd all smärta och alla tårar som jag går igenom. ♥

Så här såg vi ut i lördags (19+6), och jag undrar hur stor jag ska bli egentligen!?

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Vi väntar på dig älskade knytt, men än får du stanna där inne!

♥ ♥ ♥

 


Goder förmiddag

2011-08-15 // 11:59:14 // © Linda Åberg
Jag är så himla opepp idag! Vad det beror på har jag ingen aning om, men kanske det gråa vädret? Idag vill jag verkligen bara ligga i sängen/soffan och se på film, inget annat! Dock finns det lite saker som jag borde ta reda på idag, så det verkar som att jag inte har något val :)

Hur har ni det idag? Peppade på att det är måndag?


Vattengympa

2011-08-14 // 20:18:28 // © Linda Åberg
Ni vet ju att jag har lite (!) problem med foglossning nu, och har haft det ett tag. Därför ska det bli extra skönt att få sätta igång med vattengympa! Dock är det inte förrän i mitten av oktober, men snacka om något att se fram emot då ;) Insåg för ett tag sen att det där med baddräkt är att föredra om man ska skutta omkring i vattnet, en bikini kanske riskerar att trilla av (och ärligt talat, även fast jag är ganska nöjd med min gravida kropp så har jag inte lust att blotta mig). Därför tog jag och beställde en gravidbaddräkt igår som jag hoppas ska komma till mycket nytta under mina "gympapass" :)
Jag beställde den från Jollyroom, men eftersom att de har sitt lager här i Göteborg så kan jag hämta den där istället för att få den hemskickad, sparar portopengarna! :)
(Och jag insåg nu att det kanske är lite knäppt att jag lägger upp en bild på en kvinna i baddräkt som inte ens är jag, men jag tänkte att jag vill visa er den, och hennes gravida kropp ligger ju redan uppe på internet så tyckte inte att det skulle skada.)


Veckans blogg utsedd

2011-08-14 // 19:53:07 // © Linda Åberg

Tack till er alla som var med och ville bli veckans blogg! ♥

Ni vet väl att ni har en ny chans om en vecka? :)


Söndag

2011-08-14 // 18:38:22 // © Linda Åberg
Mina kära läsare, jag är hemskt ledsen över att behöva meddela att jag inte har en enda bra bild att bjuda på från festivalen. Igår satt/stod jag bara långt bak, vilket gör att bilderna innehåller en scen och massor av publik - tråkigt!

Men trots detta så kan jag meddela att även gårdagens festivaldag var bra. Jag åkte dit ganska så sent eftersom att jag hade en protesterande rygg, men kom dit lagom till att Wiz Khalifa ställde sig på scenen. Det var en helt okej konsert, jag hade inga förväntningar alls, och blev därför inte besviken :) Sen såg vi Pulp, Tiësto och så småningom Kanye West. Den sistnämndas spelning tycker jag var bra, inte alls så bra som Prince var i fredags, men han hade några grymma låtar och stämningen var kanonhög! :)

Idag har jag haft en relativt lugn dag, sovmorgon med frukost på sängen, sen en tur till stan för lite fika, sen hem för middag, och nu ligger jag i sängen igen, ryggen har bestämt så.

Hur har eran helg varit??


Sista chansen - veckans blogg!

2011-08-14 // 18:33:22 // © Linda Åberg
Mina vänner. Ni har ungefär en timme på er att anmäla er så ni kan få chansen att bli veckans blogg! :) Så kom igen nu! ;)

Länk till inlägget hittar du här :)

Lycka till! ♥

Festival

2011-08-13 // 15:14:34 // © Linda Åberg
Igår var jag på festivalområdet i nästan tolv timmar. Jag var himlans trött när vi kom hem, men så värt det! :) Edward Sharpe and the magnetic zeros var superhärliga, kändes så himla familjärt när de stod där uppe och trallade, pratade och skrattade, och när sångaren gick av scenen för att sätta sig på gräsmattan och sjunga färdigt sången, så härlig stämning! :) Kjellvander var också bra, som vanligt, och the Avett brothers var roligt att få se live.
Sen var det Janelle Monáe, The Hives, Robyn, Thåström, och till sist - PRINCE! Vilken konsert!! Jag ville bara gråta efteråt för att jag var så upprymd av känslor jag inte riktigt kunde sortera.
Han höll på i nära två och en halv timme, och det var bara fantastiskt hela tiden. Han hade roligt, och publiken hade roligt, så det var så så så så så bra! :)
Under den konserten så ombads alla att låta bli att fotografera, men jag kunde ändå inte låta bli att filma en snutt när han sjöng "Nothing compares to you" ;) Men därför har jag inga snygga bilder att bjuda på, tyvärr!
Har egentligen inga bra bilder från de andra konserterna heller, eftersom jag med mitt tillstånd inte vill stå framme och trängas och klämma magen, så blev mina bilder ganska otydliga och ickedetaljerade. Men jag kanske kanske kan få till nåt idag, ska ju ändå dit sen igen :)

Hoppas att ni har det bra, och kom ihåg att anmäla er till veckans blogg, inlägget hittar ni lite längre ner :)


Godmorgon!

2011-08-12 // 09:34:07 // © Linda Åberg
Det blev ingen sovmorgon idag inte! Kom hem ganska så sent igårkväll efter konserten, så jag trodde jag skulle kunna sova länge. Hade säkert inte varit något problem om det inte hade varit vägarbete någonstans i närheten, soundcheck någon annanstans, och en dammsugande granne som satte igång typ kvart över åtta. Jättetrött var jag, men kunde ändå inte sova, så himla typiskt!

Men men, så kan det vara, lika bra att sätta igång med dagen så det blir något gjort! :)

Idag är det fortsättning på festivalen, och den första dagen med spelningar på festivalområdet. Jag ska dit till 13.00, för då spelar "Edward Sharpe and the magnetic zeros"

Sen blir det Christian Kjellvander :)

Sen "The Avett Brothers" :)

Sen blir det Janelle Monáe, The Hives, Fleet Foxes, Robyn, Thåström och så småningon Prince! :) En fullspäckad dag med andra ord! :) Solen skiner också, så det kunde inte vara bättre!!

Jag önskar er alla en fin dag, så ska jag försöka uppdatera er under dagen. Ett tips, använder ni Instagram så kan ni kolla in mig där, ni hittar mig under namnet "lindaaberg" :) Där uppdaterar jag lite oftare, och med bilder dessutom! :)


Efter två timmars kö så lyckades vi, mot a...

2011-08-11 // 22:47:46 // © Linda Åberg

img_2473 (MMS)

Efter två timmars kö så lyckades vi, mot alla odds! :) Vi ser förvisso ingenting av själva artisten - James Blake, men vi hör väldigt bra. Varför görs inte fler konserter i kyrkan??


Veckans blogg

2011-08-11 // 19:32:17 // © Linda Åberg
Ni vet väl att ni har chans att bli veckans blogg och få en plats i menyn under hela nästa vecka? :)

För att anmäla er - tryck HÄR för att komma vidare till inlägget :)

♥ ♥ ♥

Way out West

2011-08-11 // 19:01:41 // © Linda Åberg
Har varit ute på lite ärenden idag. Först en sväng till Panduro mest för att det är roligt, sen gick jag och älsklingen och hämtade ut våra festivalarmband till Way out West som startar idag. Efter det tog vi bussen till sjukhuset där vi var på ultraljud och fick se våran lilla knodd igen, allt såg bra ut, så vi är väldigt lättade och lyckliga :)
Sen åkte vi tillbaka till stan för att köpa en extern hårddisk och tillfredsställa mitt akuta matbehov med sushi, och så till sist åkte vi till en uteservering i stan för att älskling skulle käka där tillsammans med en kompis. Och nu är jag hemma.

Kanske blir att åka iväg en sväng igen, ganska snart. Way out West sätter som sagt var igång med sina klubbspelningar idag. Jag ska inte ut och dansa, men däremot ska vi kolla läget i en av kyrkorna som ska ha artister. Om det är alldeles för mycket folk så åker jag hem igen, och de andra sticker antagligen vidare till någon "riktig" klubb. Jag ser fram emot morgondagen istället som har en himla massa bra artister att bjuda på! :)

Vad gör ni ikväll?


Ooops!

2011-08-11 // 11:10:00 // © Linda Åberg
Jag lovade er visst en sak igår som jag inte höll. Blev inget mer inlägg efter det jag skrev när jag kom hem...varför? Jo, för att min prins kom hem, och jag hade inte sett honom på en vecka, så jag kunde bara inte sätta mig med datorn och prioritera den framför honom :)

Men nu är jag här igen, och jag säger God förmiddag!! :) Tittade igenom bilderna som jag tog under de här dagarna jag varit borta, men insåg att jag inte fotat med min kamera, utan med en kompis, så bilderna jag har på min kamera är väldigt få tyvärr. Väntar på att få de andra bilderna skickade till mig så kan jag visa någon mer då :) Men några ska ni få se :)

Min middag första dagen - grillad korv, jag älskar't! ;)



Den fantastiska utsikten! :)





Sen mulnade det på ordentligt, samt regnade vilket resulterade i en regnbåge (egentligen en double-rainbow ;) )



Det här var lunchen dag två. Smörstekta kantareller är inte fy skam! :)

Vädret var sådär, som ni kunde se på en av bilderna så bjöd första kvällen på regn och åskväder, men lyckades ändå ta ett dopp innan vädret försämrades. Sen badade jag varje dag, och det är jag lite stolt över eftersom att jag på senare tid har blivit lite av en badkruka :)

Tänkte visa en liten film också, inte lång alls, men den är ganska cool, så jag råder er till att titta på den ;)



Det var den rapporteringen, och nu lovar jag att vi hörs senare! ;)


Home sweet home

2011-08-10 // 18:43:36 // © Linda Åberg
Nu är jag äntligen hemma, och vad jag vet så ska jag inte åka iväg någonstans under de närmaste veckorna, fantastiskt skönt! :) Har haft fina dagar även om vädret inte visat sig från sin bästa sida, men jag badade ändå varje dag, och imorse tog jag ett morgondopp precis efter att jag vaknat.
Jag fotade inte så jättemycket eftersom att vädret inte var någon direkt inspiration, men lite bilder har jag nog. Ska sätta mig med det om en stund, har nästan precis kommit innanför dörren så ville bara säga att jag är hemma! :)

Vi hörs lite senare!


Bli veckans blogg!

2011-08-10 // 15:15:00 // © Linda Åberg


Villervalla

2011-08-09 // 13:46:00 // © Linda Åberg

Jag drömmer vidare såklart! :) Villervalla har så otroligt mycket fina kläder, och jag tycker att de passar lika bra på en pojke som en flicka! Kul med lite färg och mönster!

Alla bilder är lånade från Villervalla


Vecka 20

2011-08-08 // 15:53:00 // © Linda Åberg
För er som inte är intresserade så beklagar jag inlägget ;)

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

JAG: Visst börjar det att synas utanpå kläderna nu, precis som ni har sett :) Halsbränna har jag haft till och från även innan graviditeten på grund av mitt magsår som jag hade tidigare under året, och förstoppning tänker jag inte ens uttala mig om för det känns som en slags information ni inte är intresserade av ;)
Ett stödbälte fick jag av min sjukgymnast för flera veckor sedan, det hjälpte ett tag men nu kvittar det ifall jag använder det eller inte.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

SKRUTTET: Jag har svårt att tro att klutt kommer att växa sig så stor som 25 centimeter den här veckan, det tro jag inte alls faktiskt. Känns som att det är ett mindre barn jag går och bär på.

 

KÄLLA


Godmorgon!

2011-08-08 // 09:45:00 // © Linda Åberg
Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom att jag för tillfället sitter i en bil på väg mot sommarstugan. Ska vara där i två nätter tillsammans med en av mina brukare samt en till tjej som jag delar uppdraget med. Det är ungefär 35 mil att köra, så det blir nästan heldagsgöra, men spelar inte så stor roll så länge det är jag som får köra, jag älskar att köra bil! :)

Hoppas på fint väder då vi kan passa på att samla på oss lite solenergi och bada i havet! Men som det ser ut så ska det bli bra fram till tisdag kväll då det börjar regna, men eftersom vi åker hem igen på onsdag så spelar det inte så stor roll :)

Jag har tidsinställt två inlägg som kommer att komma upp under de närmaste dagarna, samt en ny chans att anmäla er till veckans blogg! :) Så ni blir inte helt utan aktivitet från min sida!  Sen får jag ta igen det när jag är tillbaka, och då kan jag förhoppningsvis bjuda på lite bilder också!

En bild på mitt paradis, fast detta är i ett ganska molnigt och grått tillstånd..men det spelar inte så stor roll ;)

Ha en fin dag mina goa läsare!


Tack för idag!

2011-08-07 // 23:03:31 // © Linda Åberg
Nu tar jag nog och kryper till kojs! Blir upp ganska tidigt (för att vara semester) imorgon för att hämta en hyrbil, och sen bär det av tvärs över landet till ostkusten. Kära sommarstugan är målet :)

Har haft en ganska så produktiv dag där jag hunnit med det mesta jag planerat. Dock är min kreativitet lite låg vilket tyvärr krävs att jag har ganska mycket av till ett av mina projekt. Men det kanske kommer, förhoppningsvis!

Himlen såg förrädisk ut tidigare ikväll, men åska slapp vi!

Som sagt, mot sängen nu!

Sov så gott!!


Veckans blogg utsedd

2011-08-07 // 19:36:23 // © Linda Åberg

Ni andra - tack för att ni ville vara med, ni får en ny chans till nästa vecka! :)

2011-08-07 // 19:11:46 // © Linda Åberg

♥ ♥ ♥

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more




Söndag

2011-08-07 // 17:06:45 // © Linda Åberg
Hej på er!
Den här dagen har inte alls blivit som jag planerat, men helt okej ändå! :) Vaknade ganska tidigt eftersom att jag skulle jobba idag, men min brukare var sjuk, så det blev ingenting av det. Då låg jag kvar i sängen ganska så länge istället, kroppen mår bra av att vila, vilket jag verkligen känner. Nu när jag sprungit runt här hemma och fixat så säger både ryggen och magen ifrån, så då får det bli många pauser.
Hade planerat några småprojekt som jag skulle ta tag i, bland annat sätta in räkningar och andra viktiga papper i en pärm, rensa bland andra papper och slänga gamla tidningar, och så bara försöka organisera så gott det går.
Nu tog jag en välförtjänt paus med ett glas jordgubbsfil, för jag har bara disken och lite kläder kvar att ta tag i.

Så himla roligt att så många tittade in på bloggen igår, det märks att man får gensvar när man är lite engagerad, och det tillkom dessutom tre nya prenumeranter på bloglovin', fantastiskt! :)

Hoppas att ni har det bra, vi hörs lite senare!


no 300

2011-08-06 // 23:00:59 // © Linda Åberg
Sådär ja, så har vi kommit till den 300e inlägget på denna blogg, och det är ju fantastiskt! Det borde firas med pompa och ståt, med champagne och fyrverkeri!
Men vi tar det lilla lugna och firar det med en käck bild på mig istället, hurra!!

Svinful, men jag bjuder på det idag :)


Veckans blogg

2011-08-06 // 21:01:56 // © Linda Åberg


Jag tävlar

2011-08-06 // 18:09:53 // © Linda Åberg

Jag tävlar om MIN favoritsak - en CARLOBABY BABYKOSTVÄRMARE -

hos Fröken M i samarbete med IoB-Butiken !

HÄR kan du tävla om DIN favorit sak

Eftersom att vi inte får plats med någon micro så tänker jag att det här är det perfekta alternativet :)


Historien om miraklet

2011-08-06 // 17:49:08 // © Linda Åberg
Efter lite tjat från olika håll så är det kanske på sin plats att berätta lite mer om vad som egentligen händer med kroppen min ;)

Det var i början av Maj som vi fick reda på att det skulle ske en drastisk förändring i våra liv, vi skulle få ett skrutt. Den första tiden innan vecka 12 gick oerhört sakta, för någonstans fanns rädslan om att det inte skulle gå vägen. Men vi passerade den magiska gränsen, och efter det så har tiden gått oerhört fort. Först nu börjar den gå långsamt igen, men det tror jag beror på att jag känner skruttets rörelser varenda dag plus att vi varit på ultraljud och verkligen fått se att det finns något som växer där inne. Som jag skrivit tidigare så är jag sjukskriven på halvtid, detta på grund av rygg- och bäckensmärtor som blivit värre efter att fogarna börjat lösas upp. Dagarna ser lite olika ut, ibland har jag jätteont och kan knappt röra mig, och ibland känns det okej och jag kan till och med gå en långsam och kort promenad. Det jag tröstar mig med är att jag kommer att få en rejäl belöning om några månader :)

Tanken är, om allt fortsätter att gå som det ska, att skruttet ska komma till oss på nyårsafton. Jag har dock försökt förklara för honom/henne att vi väntar några dagar över det så att vi ses i januari istället :) Vi får se hur lydigt barn vi har med andra ord ;) Vi går in i vecka 20 imorgon, och snart har vi gått halva tiden.

Försökte ta en magbild, men är inget proffs, så det är väl inte den bästa. Och kläderna gör ju sitt också givetvis, har harembyxor med stor resår på mig, därför det ser lite knöligt ut :)

Vecka 19 (18+5)

Som ni kan se så är den inte så jättestor, men det är skönt att det börjar synas att jag verkligen är gravid och att jag inte bara har blivit ett stor fan av mat :)

Så, nu har ni fått en liten bakgrundshistoria, hoppas ni är nöjda! :)

♥ ♥ ♥

Baby GAP

2011-08-06 // 15:25:22 // © Linda Åberg
Jag har sagt till mig själv att inte börja handla barnkläder än, utan att vänta lite längre fram i processen :) Men jag har inte förbjudit mig själv från att drömma, och titta så mycket fina saker de har på Baby GAP! Inte för att det är något jag kommer att ha råd att handla sen, men som sagt - drömma får man! :)


God morgon!

2011-08-06 // 10:27:24 // © Linda Åberg
Lördag idag, och så himla skönt att inte ha några storslagna planer! Ligger just nu i sängen och löser lördagens melodikryss, eller, åtminstone försöker jag att lösa det. Brukar gå mycket bättre när H är hemma, han kan alla "gamla" frågor och sånger...inte för att han är lastgammal, men åtminstone tre år äldre än mig ;)
Ska väl ta tag i att göra lite frukost när det är paus, även om frukostsortimentet hemma är ganska så begränsat eftersom att vi har varit borta så mycket på senaste tiden. Antar att jag får lägga in en promenad till affären på dagens schema.

Hoppas att ni har en mysig morgon och att det inte regnar för mycket på er - det gör det här nämligen!


Fredagkväll

2011-08-05 // 23:40:55 // © Linda Åberg
Den här kvällen har varit väldigt lugn och spenderats i soffan. Längesen jag hade en kväll då jag bara kunde sitta och slösurfa och nästan bli trött på att sitta vid datorn :) Men idag har varit en sån kväll, superskönt!

Något som inte är lugnt är livet i magen dock, skruttet lever rullan därinne ;) Men det är fantastiskt att få känna hur det rör sig! Innan jag kunde känna några rörelser så var det lite som att jag inte riktigt trodde på att jag var gravid, även fast jag hade foglossning då.. Men nu vet jag ju att det verkligen är något där och inte bara tarmarna det är fel på ;) Idag tror jag dock att klutt protesterar lite mot att H inte är hemma, han är ju på semester i Finland och kan varken säga godmorgon eller godnatt. Jag saknar honom också såklart :)

Nu blir det till att sova iallafall, lördag imorgon med lite småplaner här hemma, skön dag!

Natti!


Rygga

2011-08-05 // 20:39:58 // © Linda Åberg
Var en sväng på stan idag för att vinka av en av mina bästa kompisar som ska resa upp till norr och vara där i tre månader. Vi fikade och satt och pratade lika mycket som vanligt. Det är fantastiskt med vänner som man har och som man inte behöver träffa varje vecka för att upprätthålla en relation!

Tog även tag i en sak jag funderat på länge, nämligen att köpa mig en ryggsäck. Efter ganska så många veckor med foglossning så har jag insett att en ryggsäck nog är det bästa sättet att bära mina saker på, istället för axelväskor. Så idag slog jag till, blev en 25-liters väska från Everest, och den är turkos, hur fin som helst! :) Så den ska jag nog kunna slita på tror jag! :)


Mirakel

2011-08-05 // 14:57:05 // © Linda Åberg
Efter lite övervägande så har det tillkommit ytterligare en kategori på bloggen - "Mirakel".
Jag kommer från och med nu att bli lite personligare i bloggen genom att berätta för er om det mirakel jag bär under mitt hjärta. Det är en historia som kommit ungefär halvvägs, och jag vill att ni ska få vara med på resten av resan. Framförallt kommer det kännas otroligt skönt att kunna blogga om allt jag vill, istället för att hela tiden censurera mig själv.
Så väkomna till ett nytt kapitel, kapitlet som kommer att handla om mitt och H's mirakel.

♥♥♥

På väg till tåg mot dagens utflyktsmål som...

2011-08-04 // 07:16:20 // © Linda Åberg

img_4764 (MMS)

På väg till tåg mot dagens utflyktsmål som är Helsingborg. Hoppas på bra väder och en snäll rygg! :)


Sommar och sol

2011-08-01 // 18:15:29 // © Linda Åberg
Idag har vi verkligen haft tur med vädret! Så himla fantastiskt! :) Vi åkte ut med båten ungefär vid lunch, och kom tillbaka för ungefär en timme sen. Har badat (som ni såg på bilden tidigare), och bara njutit av värmen. Nu vilar vi alla innan det är dags att ta tag i maten. Imorgon åker vi hem, trist, men vi måste tyvärr. Nu har ni iallafall fått en liten uppdatering av vad som händer, och kan jag säga igen hur mycket jag önskar att den där bloggappen har testats klart typ nu?! Ha en fin kväll!!

Nybadad och lycklig! :)

2011-08-01 // 14:47:16 // © Linda Åberg

img_1114 (MMS)

Nybadad och lycklig! :)




RSS 2.0