30/9

2010-09-30 // 20:12:25 // © Linda Åberg
Sista september idag. Det betyder att det är tre månader kvar till nyår, nästan tre månader kvar till julafton, lite mer än en månad kvar innan jag får en ny mobil, och mindre än en månad kvar innan jag får åka och hälsa på i Nyköping :)

Idag har jag varit i skolan en sväng, och så har jag klippt håret :) Ja, ni såg ju resultatet här nedanför, det har jag ju redan visat :) Har nu lagat lite mat, tacopaj, ska äta det tillsammans med sallad och lite vin, smaskens! Mitt sällskap i soffan framför Idol är mitt hjärta som precis kommit hem från jobbet. Nu blir det mys!
Hoppas ni har haft en fin dag!


Nyfriserad

2010-09-30 // 16:59:53 // © Linda Åberg
Nu har jag varit hos frisören och blivit med lugg igen! :) Känns bra, känns som höst :)


Kväll

2010-09-29 // 21:52:56 // © Linda Åberg
Nu är det kväller, och jag ska nog snart sova. Det har varit en helt okej dag, trots ont i magen. Har inte gjort så mycket, mest sett på tv och surfat runt på massa bloggar :)
Men ikväll var jag på lite pysselkväll där vi bjöds på morotssoppa med bacon, och där vi satt och stickade litegrann. Jag blev lite frustrerad för att mitt ljusa garn tog slut och jag har tappat bort hälften av mina garner plus stickor..men de kommer väl fram nån gång :)

Hoppas att eran kväll varit fin.
Vi hörs imorrn, och då ska jag till frisören! :)


Matta

2010-09-29 // 14:34:10 // © Linda Åberg
Jag skulle vilja ha fårskinnsmattor nedanför våran säng, en på varje sida att sätta ner fötterna i när det blir kyligare :) Har inte letat runt så mycket, men sen min karriär (haha) på IKEA så minns jag att denna fanns, och fortfarande finns :)


Färger

2010-09-29 // 12:49:18 // © Linda Åberg
Mitt fina träd utanför köksfönstret


29/9

2010-09-29 // 11:28:58 // © Linda Åberg
Det är en fin dag, solen skiner ute och det är blå himmel :) Dock är jag fortfarande hemma av samma anledning som igår, så jag är väl inte på toppenhumör direkt. Men jag äter mina tabletter, och annat kan jag nog inte göra.
Dock måste jag ju erkänna att det är lite skönt att få ligga i soffan med täcket och bara slöglo på tv :) Idag ska jag även se på Biggest Loser Sverige på tv4play, missar ju det på måndagarna eftersom att jag dansar. Tittar ni på det?

Ikväll ska jag ta mig iväg till en kompis där vi träffas några stycken för en liten pysselkväll. Jag stickar en halsduk just nu, en sån man trär över huvudet. Tror det blir att slutföra den, även om jag är sugen på att börja på mössan som jag köpte garn till i förrgår :)

Hoppas att ni får en fin dag och att solen skiner på er med!


Nöjd!

2010-09-28 // 18:37:25 // © Linda Åberg

Två tummar upp för innehållet i paketen :)
.
.
.
.
.

Kofta med luva från Ellos och skor från H&M


bildregn

2010-09-28 // 18:14:59 // © Linda Åberg
Jag har äntligen kommit iväg på min lilla fotopromenad, och det är fantastiskt väder idag vilket gjorde det extra härligt! :) Dock blåste det som tusan, så vantar hade nog varit att föredra..plus en hårsnodd :)

långt där ute låg min "gamla" båt där jag bodde och gjorde praktik på i fem veckor
















julafton?

2010-09-28 // 17:37:57 // © Linda Åberg

Vad kan det vara i dessa påsar? :P Ni får se snart!

Dagens

2010-09-28 // 14:12:30 // © Linda Åberg

 

till mitt ♥


bu

2010-09-28 // 13:39:52 // © Linda Åberg
idag är jag ett vrak.


28/9

2010-09-28 // 12:09:10 // © Linda Åberg
God förmiddag alla fina! Hur är eran dag?

Min är betydligt mycket bättre än gårdagen. Dock har jag inte varit ute ut lägenheten idag eftersom att jag är hemma med mensvärk, så jag kanske bara inte har hunnit samla på mig någon otur :)
Planerna för dagen är inte så stora, jag ska väl äta kramplösande tabletter, sitta vid datorn och eventuellt gå ut på en liten promenad i det fina vädret..för nån gång ska jag väl få till den där fotopromenixen! :)

Hoppas ni mår bra!


Längtan

2010-09-27 // 21:33:16 // © Linda Åberg
Nu är jag hemma från dansen (som var supersvår idag) och längtar efter sommaren och mitt paradis.


dagens plus

2010-09-27 // 18:40:15 // © Linda Åberg
nu åker jag och dansar. hörs när jag kommer hem!
ha det så fint sålänge!


fy tusan

2010-09-27 // 16:59:52 // © Linda Åberg
vilken urdålig dag! jag är på dåligt humör, har mensvärk och inget går min väg! var i skolan på förmiddagen och hängde verkligen inte med. tur att jag satt med fina E och avläste så att hon kunde förklara för mig vad de sa :) imorse på första lektionen kom jag på att jag visst skulle till läkaren idag, hade inte skrivit upp det i kalendern men hade det någonstans i huvudet. dock hade jag såklart glömt bort vilken tid jag skulle vara där, så i panik fick jag ringa och fråga. det ska tilläggas att det tar minst 45 minuter att ta sig från skolan till läkaren. men jag hade tur, och skulle inte vara där förrän vid halv två, så det var ju lugnt. men när jag var på väg dit efter lunch, missade jag bussen precis, och fick därför ringa tillbaka till läkaren för att säga att jag skulle komma försent. jag kom dit i relativ bra tid, några minuter sent bara.. läkaren var som tur var en av de bästa jag har träffat, och jag fick ta lite prover och så fick jag ny medicin, så det gick relativt bra. sen var jag och köpte lite nytt garn (nog det bästa som har hänt idag), och så satte jag mig på vagnen hem. när jag kom utanför dörren så hittade jag inte nycklarna i väskan, och kom på att de låg på bokhyllan..inne i lägenheten. jag ringde min käre sambo, som hade urladdat batteri..så jag fick ringa till hans kollega som tyvärr inte var kvar på jobbet, men kunde ringa en annan kollega som fick säga till mitt hjärta att han skulle ringa upp mig. så nu har jag vart iväg till hans jobb, och åkt hem igen.. fy fabian säger jag bara!
tur jag har dansen att se fram emot ikväll!

hoppas ni fina har haft en bättre dag än min!


Helg i bilder

2010-09-26 // 21:06:40 // © Linda Åberg

 




Så här har min helg sett ut :) Vi startade när solen gick upp, vi kom till Jönköping, var på föreläsning, festade, hade spakväll och myste :)

Hemma!

2010-09-26 // 18:47:48 // © Linda Åberg
Kära läsare, nu är jag hemma igen, så nu kan jag komma igång med skrivandet igen :)

Jag lovade ju att jag skulle lägga upp lite bilder, och det kommer under kvällen här! Ska packa upp mina grejer och fixa lite först bara.
Har varit en sväng till IKEA idag och köpt nya lakan, en liten skål som jag ska lite smycken i, några krukor och såklart - ljus! :)

Hur har eran helg varit? Har ni gjort något speciellt??

Hörs snart!


Trötter

2010-09-25 // 11:17:46 // © Linda Åberg
Oh, jag känner mig helt väck! Det blev en lång dag igår, först var vi på några föreläsningar, sen åkte vi till A6 och handlade, och sen åkte vi hem till E's föräldrars hus. Vi lagade mat och drack vin, supertrevligt! :) Sen tog vi bussen in till stan och kulturhuset där det var "pub". Tecknade en hel massor, och jag var så himla trött så orkade knappt hålla ögonen öppna. Vi var nog hemma vid ungefär halv två eller nåt, och då gick jag och la mig rätt så snart, och somnade på studs :)

Idag ska vi tillbaka till Elmia för att gå på Dövas Dag igen, idag blir det dock lite annat, tror de har lite montrar idag så att det mer blir som en mässa. Vad som händer ikväll har vi inte riktigt bestämt. Som det känns nu så vill vi nog stanna hemma ikväll, se nån film, dricka cola och äta chips :) Men vi kanske ändrar oss i eftermiddag :)

Jag hoppas att ni har haft en fin fredag och att lördagen blir kanon, och att det inte regnar på er som det gör på mig..


Lögnare!

2010-09-24 // 08:55:25 // © Linda Åberg
Jo jag sa ju att jag inte skulle blogga nåt mer den här veckan, men jag ljög visst.. Men å andra sidan, vem kunde veta att det i bilen skulle följa en liten dator med tillhörande mobilt bredband? Inte jag iallafall!
Vi har nog ungefär en timma kvar till Jönköping nu tror jag. Då blir det direkt till Elmiamässan för att vara med på Dövas Dag. Det ska bli roligt, men jag är nog lite trött för att hänga med i allt tecknande idag, tur att det finns tolk! :)
Kanske kan få till något mer inlägg i helgen, om ni har tur ;)

Jag önskar er alla en fin fredag, och ska passa på att hälsa till er från alla här i bilen (mest från min fina vän Evelina)!


Bloggsemester

2010-09-23 // 23:37:35 // © Linda Åberg
Mina kära bloggläsare, det kommer inte bli några inlägg förrän på söndag nu. Jag åker iväg över helgen och kommer tyvärr inte ha någon tid att blogga. Men jag kommer tillbaka stort och gör det med ett bildregn! :)

Jag önskar er alla en trevlig helg, ni ska se att ni klarar er utan mig ;)


23/9

2010-09-23 // 20:43:57 // © Linda Åberg
Wow, vilken dag det har varit! Jösses så trött jag är i kroppen. Träffade min klass på bokmässan klockan halv tio imorse, och kom därifrån strax efter fyra. Har gått runt och samlat på mig gratistidningar, broschyrer och såklart köpt böcker! :) Kom därifrån med åtta böcker sammanlagt..tur det är billigt på mässan! :)
Jag har träffat två av mina idoler, Mumin och Fredrik Lindström! Jag hade ingen aning om att Lindström skulle komma dit, så det blev en glad överraskning. Jag tror LÄTT att man kan lägga två dagar på den där mässan, för man hinner verkligen inte se allt på en dag. Men jag är nöjd, hade inte orkat gå där imorrn när det är så mycket folk.

Efter mässan så åkte jag och T och gymmade litegrann, så mycket som vi orkade..vi var helt slut båda två! Men vi avslutade passet med lite bastu, och det var så skönt! Nu sitter jag i soffan, men ska snart börja packa inför helgen i Jönköping. Vi åker dit med skolan imorrn för att vara med på Dövas dag, vilket ska bli superskojigt!


Startade dagen med massagestol och lite kaffe, så skulle
det alltid vara - lyx! :)

Andra bilden är på Fredrik Lindström under seminariet som
hann höll. Intressant, och vilken fantastisk person han är.


Jag och Emma är glada tillsammans med Mumin och Lilla My :)


Heja mig!

2010-09-22 // 20:55:50 // © Linda Åberg


Haha!

2010-09-22 // 20:03:10 // © Linda Åberg

Hur kan man ha så mycket tvätt att vika?! Hur gick det till?! Hahaha, det här blir roligt :)

Smart!

2010-09-22 // 19:47:50 // © Linda Åberg
Ni vet, igår beklagade jag mig över att laddaren till mitt kamerabatteri hade försvunnit. Jag visste mycket väl att jag hade tagit både den och laddaren till min kompaktkamera, för att lägga de på ett ställe där jag skulle komma ihåg att de fanns. Nu blev ju inte fallet så, jag trodde jag var smart men tji fick jag! Imorse såg jag min gamla kameraväska hänga över en köksstol så jag kollade i den för säkerhets skull.. och vad låg där om inte laddarna?! SMARTASS Linda, jättesmart! Hade det varit en kameraväska jag fortfarande använder så hade jag ju såklart hittat dom, och då hade det varit ett briljant ställe att lägga dom på. Men ja, till slut kom de ju fram, och batteriet är nu laddat.
Det som är mest dålig tajming över det hela är ju förstås att det var fantastisk fint väder igår, och fantastiskt dåligt idag...så någon fotopromenad har det såklart inte blivit idag heller. Men en annan dag kanske, om jag inte tappar bort kameran eller nåt.. hmm..

22/9

2010-09-22 // 17:34:27 // © Linda Åberg
Idag säger jag grattis till min fina farfar

Jag och farfar för två år sen då han firade sin 75årsdag :)

Grattis! ♥

Blommor

2010-09-22 // 16:46:39 // © Linda Åberg
Här kommer ett litet inlägg med blombilder - på begäran dessutom :)

Det blev rätt många bilder, så Ylva, jag hoppas du blir nöjd :)

Lycka!

2010-09-21 // 20:44:17 // © Linda Åberg
Vet ni?! Min favorfilm från Disney är Skönheten och Odjuret, och den slutade säljas för flera år sen vilket har gjort att jag inte kunnat få den på dvd.
MEN NU HAR DET OMÖJLIGA HÄNT!
Jag var inne på ellos.se och där går den att förhandsboka, för den kommer i en "diamond edition" den 25 oktober!
Så det är klart jag har bokat den, annars vore jag väl tokig! :) Lycka lycka lycka!!











































Drömmar

2010-09-21 // 17:56:22 // © Linda Åberg

 

Jag har inga bruna skor, men det är något jag gärna vill ha :) Dessa är ju helt gudomliga, och de fodrade skorna från Skopunkten ser grymt goa ut! De andra är mest bara snygga :)

:(

2010-09-21 // 16:21:50 // © Linda Åberg
Det blir ingen fotopromenad..min kamera har inget laddat batteri i sig, och laddaren är spårlöst försvunnen. Bu!

Humlor

2010-09-21 // 15:22:12 // © Linda Åberg
Jag blev lite inspirerad av Lizette, och kom på att jag också har några humlebilder som jag är sjukt nöjd över..om jag får säga det själv...haha! :)




Sool!

2010-09-21 // 14:57:15 // © Linda Åberg
Yippie, solen skiner idag - det är helt fantastiskt! Ska ta mig en liten promenix med kameran tror jag, skulle vara kul att ha lite soliga höstbilder att titta på sen när regnet är tillbaka igen - superoptimist, javisst! :)

Har precis kommit hem från skolan där det har varit en helt okej dag, är lite trött så har väl inte riktigt hängt med. Men så kan det vara ibland, man har sina ups and downs.

Hur har ni det? En fin dag??

Hörs senare,


Let it rain

2010-09-20 // 17:34:40 // © Linda Åberg




Fy fabian!

2010-09-20 // 16:29:46 // © Linda Åberg
Idag gråter Gud över att svenska folket röstade fel igår :P I vilket fall som helst spöregnar det ute, och det var ju ovanligt tänker ni. Men nej, det är det ju inte, för det regnade ju senast i förrgår (eller igår?). Så länge man sitter inne i lägenheten är det ju inte så himla farligt, men förut var det kaos bland bussarna och vagnarna, så jag fick gå hem sista biten - i regnet!
Ska ut igen om två timmar, hoppas det har lugnat ner sig då.

Har varit i skolan där vi avläste och återberättade några videosnuttar, och efter lunchen hade vi högläsning på svenskan, supermysigt! Jag älskar att läsa sagor, så det var perfekt!

Hur har eran dag varit? Regnar det hos er med?


Fy

2010-09-19 // 23:56:51 // © Linda Åberg
jag.är.så.besviken.

wiiie!

2010-09-19 // 21:13:16 // © Linda Åberg
Den här:

kommer snart hem till mig - jag vann den på Tradera! :)


Valvaka!

2010-09-19 // 20:44:10 // © Linda Åberg
Det kändes riktigt högtidligt att gå och rösta idag, H hade sin gula slips, vita skjorta och kavaj på sig. Jag hade kjol och kofta och toppade det hela med min pin, "Modernisera Sverige" :)
Vi röstade vid en skola där det var kö för att komma in till själva röstningen. Kom fram till att det är så oerhört lätt att genomföra proceduren, så lätt att man stannar upp och är övertygad om att man har gjort något fel..men det hoppas vi såklart inte att vi har gjort :)
När vi var klara så gick vi och fikade på "Kardemumma" där jag drack varm choklad och åt kladdkaka med grädde, lyx! Sen tog vi vagnen hem och sen dess har vi inte gjort så mycket. Såg en repris på senaste Idol, och även lite av alla valprogram på tv.
Jag har precis ställt in dagens efterrätt i kylen, mjölkchokladpannacotta som ska serveras med frysta blåbär och hallon. H är gullig och håller på med maten, och hans kompis har precis kommit hit för att valvaka med oss :)

Nu ska jag hälla upp ett glas vin och hålla tummarna för att kvällens resultat blir som jag vill :)

Hoppas att ni har haft en fin dag och får en förväntansfull kväll! :)

Idag hade jag gröna naglar, dagen till ära



Rösta!

2010-09-19 // 14:31:58 // © Linda Åberg
Nu har vi gjort oss fina här och ska gå och rösta.


Ångest

2010-09-18 // 21:30:05 // © Linda Åberg
Imorrn är det val, och jag har ångest. Tänk om det inte blir som jag vill, ska jag lägga mig ner och gråta då? Ska jag bli mer deprimerad för att vi kommer få ett Sverige som försöker bli USA? Jag vet inte. Det märker vi då.
Jag är bara rädd för folk som felprioriterar.

Har haft en okej jobbdag idag, är helt slut, vilket tyder på att det varit full fart. Men jag har gjort pärlplattor, armband, lagt pussel och gått på guldklimpsjakt - så det har varit mysigt.
Nu har vi precis ätit pizza, och jag ska ut i köket och fixa chips och dip :)

Ni får förlåta mig för mitt icke-bloggande idag.

Ha en fortsatt fin kväll, och kom ihåg att rösta imorrn - och rösta rätt! ;)


18/9

2010-09-18 // 08:17:04 // © Linda Åberg
Godmorgon mina vänner, nu är det strax dax för jobb..segt! Men det är som sagt bara åtta timmar...
Vad ska ni göra idag? Regnar det hos er eller har ni fint väder?
Här regnar det - som vanligt :) Så jag ska ut och bli blöt tänkte jag. Men på med regnjackan så jag slipper det värsta. Gummistövlarna tar jag nog inte idag, de är inte de bästa att ha på sig om man måste jaga barn.

I vilket fall som helst, hoppas att ni får en mysig dag, vad ni än hittar på!
Hörs ikväll!


Kapten Röd

2010-09-17 // 23:14:01 // © Linda Åberg
Nyss hemkommen från Liseberg och Kapten Röd. Det var inte så fasligt mycket folk där idag, men vilket drag det var ändå :) När man dessutom har en hög med fina vänner där så kan det inte ju inte bli en så dålig kväll! :)
Efter konserten så satt några kvar och tog en öl, och sen blev det hemgång. Jag ska ju jobba imorrn, och då känns det inte som att det är läge att vara bakis direkt, så jag ska alldeles strax gå att lägga mig. Han jag bor med är ute och svirar däremot, så det blir till att somna själv..trååkigt.

Som sagt jobb imorrn, jag har lite blandade känslor inför det, efter alla omorganisationer som gjorts så har det bara blivit rörigt, så känner inte alls samma glädje längre. Men så är det. Jag är där för barnens skull främst, så det är bara att bita ihop de åtta timmarna som jag spenderar där.

Hoppas ni haft en fin kväll och att eran lördag också blir bra. Jag hinner nog inte skriva något förrän imorgon kväll, och gör jag inte det så får ni har överseende med att jag är en utarbetad kvinna ;)

Natti!


Tips

2010-09-17 // 16:05:41 // © Linda Åberg
Brukar du shoppa på internet? Vill du ha poäng för varje köp och sen byta dessa på mot exempelvis biobiljetter eller presentkort? Registrera dig på Gratisbio och ta del av deras erbjudanden samtidigt som du köper det du vill ha och får poäng för det :)
Jag tycker att det är en kanondeal, har själv fått hem biobiljetter :)
Prova vettja! ;)


Ge mig?

2010-09-17 // 15:54:50 // © Linda Åberg

REEBOK TRAINTONE REEACTIVATE W


Träningsskor/REEBOK TRAINTONE REEACTIVATE W från stadium.se

Problemfritt

2010-09-17 // 15:38:32 // © Linda Åberg

Jag, min syster och pappa -96

17/9

2010-09-17 // 13:51:55 // © Linda Åberg
Har någon en koreografi på någon slags soldans? Här är det så himla grått, och jag har verkligen inte lust att stå ute i regnet ikväll när vi ska iväg till Liseberg och se Kapten Röd! Det kan väl komma en "riktig" höstdag när luften är klar och solen skiner? Jag tycker inte om det gråa. Det gör att allt blir grått, jag blir grå!

Idag har jag tagit ett beslut, jag har köpt dagens extradeal på groupon.se, och ska få klippa håret, få behandling och färg och plock av fransar och bryn, för endast 300 kr! Det är fantastiskt. Mitt hår ser ut som ett skatbo.
Bor ni i Göteborg och vill ha samma deal, gå in på deras hemsida och beställ ni med! :)
Känns lite lyxigt som jag tycker att alla är värda när det är så här trist väder!


Dagens

2010-09-16 // 22:59:31 // © Linda Åberg


16/9

2010-09-16 // 17:39:06 // © Linda Åberg
Kära vänner, hur har eran dag varit? Har ni haft det lika regnigt som vi har här i Göteborg? Det är verkligen höst nu, vädret är så himla ombytligt hela tiden, det spöregnar och solen skiner på samma gång - märkligt!

Jag har varit i skolan och haft teckenspråk hela dagen, superroligt! :)
Sitter i soffan och slöar för tillfället, men ska alldeles strax iväg till jobbet för ett möte. Är inte riktigt i form för ett möte där jag ska säga vad jag tycker utan att börja grina, men det ger sig väl. Måste våga säga något för att det ska finnas chans till förändring.

Hur ser eran kväll ut? Tv? Plugga? Sova? :)


Dagens

2010-09-15 // 23:16:50 // © Linda Åberg

 


En favorit ♥

2010-09-15 // 23:04:52 // © Linda Åberg

Älskade syster

Oh!

2010-09-15 // 21:51:30 // © Linda Åberg

 

Jag drömmer om ringar från cocoo.se

15/9

2010-09-15 // 16:05:32 // © Linda Åberg
Har inte varit i skolan idag, haft eget arbete så behövde inte åka dit. Däremot var jag och tre klasskompisar på Sjöfartsmuséet och Stadsmuséet där vi på teckenspråk beskrev olika saker för varandra - t.ex. hur fiskar såg ut, hur båtar såg ut, och så försökte vi berätta historiska saker för varandra genom att läsa infotavlorna vid utställningarna. Haha, jag försökte simultantolka en inspelning där en kvinna hälsade oss välkomna in i 1700-talets Göteborg, men jägarns va snabbt hon pratade. I början hängde jag med, men sen fick jag inte alls till det. Vi fick oss iallafall ett gott skratt :)
Nu är jag hemma en snabbis innan det blir dags för lite teckenspråksfika med mina vänner.

Bjuder på lite bilder från idag. Mest på maneter, de är så himla vackra!


Oh!

2010-09-14 // 22:59:20 // © Linda Åberg


Dagens

2010-09-14 // 22:52:06 // © Linda Åberg

 


14/9

2010-09-14 // 19:29:36 // © Linda Åberg
Jösses som det har regnat idag! Imorse bar det emot att kliva upp ur sängen när man hörde regnet smattra mot rutan..hade hellre legat kvar måste jag erkänna :)
Men det var ju skoldag idag, precis som alla andra dagar i veckan. Idag hade vi dock en skoldag utanför skolan, vi var i stan och frågade ut partierna i valstugorna - eller valstugAN. Haha, det var bara ett parti som trotsade regnet och hade öppet, så vi gick vidare in i Nordstan istället där alla hade representanter. Mycket bättre, mycket torrare och mycket varmare. Vissa partier var bättre än andra, och jag har inte ändrat min åsikt inför valet på söndag.
Ni vet väl att ni MÅSTE rösta va? :)

Efter våran frågestund så gick vi tillsammans till Fröken Olsson för lite lunch och prat. Tyvärr var det många i klassen som inte trotsade vädret och hade stannat hemma istället, men vi som var där hade en mycket trevlig lunch tillsammans :)

Vad har ni gjort idag?

Nu ska jag ställa mig och skala lite räkor, det vankas fänkålssoppa ikväll :)


Hyllan

2010-09-14 // 15:22:53 // © Linda Åberg


Dagens

2010-09-13 // 22:55:33 // © Linda Åberg

 


Måndagsdans

2010-09-13 // 21:48:36 // © Linda Åberg
Wiiie, det är så roligt att dansa. Jag gick dit med ett inflammerat knä och gick därifrån med ny energi och ett leende på läpparna. Det är fantastiskt!! :)

Vad har ni gjort idag? Skola? Jobb?

Jag är helt trött efter den här dagen, vet inte varför egentligen, har inte gjort något direkt ansträngande. Men jag har väl varit för mycket ledig antar jag.

Lägger upp dagens här om en stund, det var ju ett tag sen sist.


Min syster

2010-09-13 // 15:26:26 // © Linda Åberg

 

 

Min fina syster har precis startat en blogg - abergevelina.blogg.se

Jag tycker att ni ska ge henne en chans och gå in och titta på den, läsa lite och såklart kommentera. Nu har hon också en tävling där man kan vinna en veckas länkning - det ni :)

Så, chop chop och kolla in henne nu! :)

Härlig måndag!

2010-09-13 // 13:31:25 // © Linda Åberg
Vilken fantastisk dag. Inte nog med att jag fick sovmorgon - jag har varit och fikat på dövföreningen, fått lite mer ordning hemma - och solen skiiiner! :) Nu sitter jag och väntar på att någon slags försäkringsman ska komma hem till oss och titta på våran härliga vattenskada, han ska vara här om tre minuter tror jag.

Jag kommer ha en rätt händelserik eftermiddag framför mig också. Ska laga mat, tvätta, plugga och sen åka och dansa. Men jag tycker att det är skönt när det händer saker, då behöver man inte fundera så mycket.

Hoppas ni har en bra dag!! :)


12/9

2010-09-12 // 17:43:30 // © Linda Åberg
Herrejösses så dålig jag är på att blogga idag, skämmes! :)
Har dock varit upptagen med att montera upp hyllor på en vägg här hemma, men nu är det klart! Det blev så himla fint, ni ska få se en bild en annan dag när vi fyllt hyllplanen med böcker.

Är helt trött idag, blev en sen kväll på dövföreningen igår, med massor av prat, skratt, snus och öl :) Det är så fantastiskt roligt att träffa alla fina vänner, och framförallt en perfekt chans att få öva teckenspråket på - svårt men bra!

Jag och mitt hjärta ska nu iväg och äta ute - har ni hört? Vi ska på restaurang! :)

Hoppas ni får en fin kväll, det ska jag ha!

Hörs imorgon!



Bumling

2010-09-11 // 16:29:16 // © Linda Åberg
När jag fyllde år så fick jag en fantastiskt fin Bumling-lampa i present av mitt hjärta. Den är verkligen mer än bara en lampa, jag tycker den är ett konstverk :)

Visst är den fiiin?! :) ♥

Jag ♥ min kamera

2010-09-11 // 16:15:11 // © Linda Åberg
Som ni vet så var jag och hämtade ut min reparerade kamera i torsdags, och jag är helt överlycklig. Kreativitetet kliar verkligen i fingrarna så fort jag tittar på den, och jag vill bar att det ska bli fint väder ute nu, solsken och lite fina färger på träden, så att jag kan gå en riktigt lång promenad och bara fota fota fota :)
Är så sugen på att köpa ett makroobjektiv till den, men tyvärr är det ju inte helt billigt. Man får absolut räkna med att betala minst 2500-3000 kr, och det känns så där icke-prioriterat när man får bara får pengar från csn. Men drömma kan man ju såklart, och vem vet - kanske vinner jag på triss nån dag :) Jag har hittat ett objektiv på scandinavianphoto som jag suktar efter. Priset är dock inte så lockande för min del.. 3295,-.. inget jag bara slänger fram sådär.

När jag hämtade ut kameran passade jag dock på att köpa en ny kameraväska.

Fin va? En Crumpler Messenger Boy 3000 - lagom stor!




Höst

2010-09-11 // 16:03:10 // © Linda Åberg

 

Idag är en grå och regnig dag. Tur att vi har en fin innergård att titta på.

11/9

2010-09-11 // 11:28:59 // © Linda Åberg
Vad innebär lördag för er?
När jag var liten så innebar det en sväng på stan med min morfar och mormor där vi fikade med deras vänner och jag fick lördagsgodis. Det är ett fint minne.

Nu innebär det, varannan vecka jobb, och varannan vecka melodikrysset med frukost på sängen. Det är också rätt så mysigt. Just idag innebär det städning, fika med fina vänner och ikväll ska jag till dövföreningen där de har pokerturnering.

Vad ska ni hitta på idag?



Yeay!

2010-09-10 // 18:56:50 // © Linda Åberg

Äntligen är dessa på väg hem till mig - verkligen ÄNTLIGEN! Wihooo, dom är så himla snygga, och jag är så himla lycklig!


TGIF

2010-09-10 // 15:08:25 // © Linda Åberg
I måndags trodde jag aldrig att den här dagen skulle komma, men ack så fel jag hade - och vilken tur! :)
Fredag, det måste vara Guds gåva till mig, jag mår så bra på fredagar.
Idag har vi haft samhällslektion i skolan där vi gick igenom olika ideologier. Gaaash vad det är krångligt! Så himla mycket information med massa namn och årtal, jag blev helt virrig.

Det är annars en rätt grå dag, regnet kommer nog när som helst, men det hör väl till hösten som ju är här nu tydligen. Och det är ju okcås en anledning att få stanna inne och titta på film :)

Kära ni, vad ska ni göra i helgen??


Dagens

2010-09-09 // 22:08:09 // © Linda Åberg

 


9/9

2010-09-09 // 21:52:57 // © Linda Åberg
Vill ni veta en rolig sak? :)
Jag har fått tillbaka min kamera idag - så nu ligger batteriet på laddning och är redo att slitas på! Det innebär att det kommer att finnas lite mer bilder på den här bloggen inom bara några dagar - faantastiskt :)

Idag har varit en lugn dag. Var i skolan och hade lite avläsning och återberättning, plus introduktion till vårat grupparbete som vi ska redovisa om två veckor. Efter lunch gick gruppen igenom uppgiften och delade upp ansvaret, och sen åkte vi från skolan. Jag hämtade min kamera, och så drog jag med mig T till gymmet och tränade, och bastade efter det :)

Jag är trött ikväll, men det brukar lite sömn råda bot på :)

Bjuder på en gammal bild :)



♥ Maria Wetterstrand

2010-09-09 // 21:02:17 // © Linda Åberg

Maria Wetterstrand tycker som mig i vargdebatten, ytterligare ett skäl att vilja rösta på henne. Tack. ♥

Hell's Kitchen

2010-09-08 // 22:02:11 // © Linda Åberg
Jag ♥ Hell's Kitchen, nu är det första avsnittet på den nya säsongen!! :)
Vad tycker ni om programmet? Är Gordon för elak?


Låång dag

2010-09-08 // 21:54:22 // © Linda Åberg
Ojoj, vilken dag det har varit. Hela förmiddagen och första lektionen innan halv trerasten, hade vi individuellt arbete. Vi filmade oss själva då vi berättade en spontan berättelse, vi hade enskilt samtal med våra handledare och vi spelade spel :) Jag vet, det låter som en lugn dag, men att göra allt detta på teckenspråk krånglar till det lite. Särskilt när man spelar TP och ska försöka formulera om frågorna. Jösses, ibland går det inte helt bra..
Efter rasten hade vi dövblindkunskap, vilket var riktigt intressant. Vi fick prova att ha olika synfel genom att ha speciella glasögon på oss. Jag är så himla tacksam över att jag har både fullgod syn och hörsel, det är värt hur mycket som helst!

Vill ni veta mer om teckenspråket, gå in och läs på Sveriges Dövas Riksförbund vettja :)


Förnekelse

2010-09-07 // 22:49:35 // © Linda Åberg
Jag har märkt att jag är i någon slags förnekelsefas. I mitt inre tror jag att denna kyla som nu börjar komma, bara är temporär, och att sommarvärmen står och väntar bakom hörnet. Jag önskar att mitt inre hade rätt, men som jag har förstått det så är det hösten som står på tröskeln och sommaren har redan passerat.
Ett tydligt tecken på att jag fortfarande tror att det är sommar, är att jag bara kollar på sommarkläder när jag är ute på olika webshopar...

Bilder från chique.se

Detta är ett tydligt exempel. Tänk ifall jag fick ta på mig ett par sandaler, slänga på mig en klänning och springa ut i solen! Isåfall skulle jag vilja ha det där på mig. Nu får hösten rappa på, så att vintern kan smälta bort, och våren blomma ut..så är det snart sommar igen.


Förtydligar

2010-09-07 // 22:23:58 // © Linda Åberg
Angående mitt tidigare inlägg om nagellacket ("Graffiti Nails" från Isadora)..
Jag vet att man ska ha ett annat nagellack under - ni behöver inte oroa er, haha :)
Jag ville bara prova det och visa er hur det ser ut, utan något annat under, plus att jag inte orkade måla ett annat innan eftersom jag är otålig och det tar tid.

Men tack för att ni påpekade det, det hade ju faktiskt kunnat vara så att jag inte hade vetat hur det egentligen fungerade ;P


Dagens

2010-09-07 // 21:13:12 // © Linda Åberg


Jag tävlar!

2010-09-07 // 20:16:01 // © Linda Åberg

Jag är med och tävlar om valfri vara från Hoof Store, och det jag vill vinna är den söta ringen :)

Hon som anordnar tävlingen heter Veronica, och hon ligger bakom bloggen vivienne.blogg.se, som är en blogg inriktad på mode och hennes modellkarriär. Vill ni också tävla - tryck på bilden så kommer ni direkt till till tävlingen.

Håll tummarna för mig :)


Måsar

2010-09-07 // 19:40:51 // © Linda Åberg

 


Naglar

2010-09-07 // 16:08:20 // © Linda Åberg

 

Graffiti Nails från Isadora i färgen "Yellow Crew"

Har jag rätt när jag säger att de hade ett liknande nagellack någon gång i slutet av nittiotalet? Jag har fått för mig det, och att jag aldrig fick köpa det då för att mamma tyckte det var onödigt.. :)
Nu har jag trotsat mamma och köpt ett ändå, höhö :)
Fanns inte så många färger kvar att välja mellan, så det fick bli gult - har ändå inget gult nagellack sen tidigare :)

Nu promenad.


Dagens

2010-09-06 // 22:45:51 // © Linda Åberg

 


Dance dance dance

2010-09-06 // 21:35:45 // © Linda Åberg
Wow, det är så himla roligt att dansa, och en fantastisk träningsform. Tänk att man inte ens tänker på att man svettas som en gris och tar i så man håller på att spricka. Jag känner mig rätt nollad ibland när det är snurr hit upp ner hopp arm upp gå vänster...och ja, så vidare :) Men det är kul! Nån gång kanske poletten ramlar ner och man fattar vad man håller på med. Jag känner mig jättepigg nu och skulle nog ha kunnat dansa ett pass till.

Nu blir det hopp in i duschen och sen kommer det upp en dagens här :)

Ha en fortsatt fin kväll!


6/9

2010-09-06 // 17:14:15 // © Linda Åberg
Jag har inget att skriva idag. Det är måndag, jag gillar inte måndagar - förutom att det är de dagar jag dansar :)
Så nu är jag hemma en sväng, ska äta nåt, vila lite och sen åka iväg och svänga loss litegrann.
I skolan har jag haft teckenspråk och svenska, så det har varit en rätt lugn dag, slutade redan klockan 20 över två - skööönt! :)

Men hörrni, jag hoppas ni har haft en fin dag iallafall. Nu ska jag äta chips och ladda lite - haha! :)




Vill ha!

2010-09-05 // 16:15:33 // © Linda Åberg

IngaBritt Long Jumper SEK 1349, Jumperfabriken - NELLY.COM

 

Sicken fin tröja! Den vill jag ha under min skinnjacka i höst. Från Nelly.com och Jumperfabriken.

Dagens

2010-09-05 // 14:36:45 // © Linda Åberg


Söndag

2010-09-05 // 11:41:59 // © Linda Åberg
Hej mina vänner. Jag var lite dålig på att blogga igår, men jag kom aldrig hem efter att jag hade jobbat förstår ni. Blev bjuden på tjejmiddag igår som jag bestämde mig för att gå på eftersom att min karl inte är hemma i helgen, men så hade jag världens - förlåt - skitdag på jobbet, så jag ville bara hem och slänga täcket över huvudet. Men så slog en tanke mig, och det var att jag, om jag bara åkte hem, skulle ligga hemma och sura. Så jag stack iväg till tjejmiddagen med tanken att jag bara skulle vara med och äta och sen åka hem. Men det slutade med att jag blev utsatt för en makeover. De vill ha med mig ut, men jag kände mig inte helt het i mina baggy byxor och t-shirt som jag jobbat i, så det blev in i garderoben för påklädning, och in på toan för sminkning, och sen var jag en ny människa :) Det var riktigt längesen jag var ute sist, så igår blev det dans dans dans. Det bästa av allt var nästan att jag slapp gå hem själv eftersom jag fick sova över hos M, det var grymt skönt att slippa gå hem själv och ligga och nojja halva natten för man tror att det ska bli inbrott! Så jag har nästan precis kommit hem, sitter nu med ett glas cola och ska snart sätta igång med lite städning. Hoppas att ni har haft en fin helg och att söndagen blir perfekt!

Jag efter min makeover :)


Lördag

2010-09-04 // 08:15:00 // © Linda Åberg
Är fruktansvärt seg. Somnade vid ett ungefär, sen vaknade jag flera gånger inatt och hade kramp i magen av någon anledning..har fortfarande ont.. Sen kunde jag inte somna om för att jag fick för mig att någon skulle göra inbrott i lägenheten samtidigt som jag var hemma. Haha, jag borde få pris för att jag är så bra på att inbilla mig saker! :) Jag vaknade för 45 minuter sen, solen skiner utanför och lägenheten är inte uppbruten - skönt!

Om några minuter ska jag ner till vagnen och åka till jobbet, första gången för den här terminen. Jobbar varannan lördag bara, så det är verkligen lagom.
Hoppas att solen håller i sig idag. Vi har verkligen haft några helt fantastiska dagar den här veckan, solen har skinit och det har känts som att vädret har klämt ut de sista dropparna av sommaren.

Jag önskar er alla en superb dag!


labor day sale

2010-09-03 // 18:52:19 // © Linda Åberg

 

Söta drömmar från Forever21 - nu Labor Day sale


Dagens x3

2010-09-03 // 18:28:40 // © Linda Åberg

 


 

Det fick bli tre dagens idag eftersom jag inte hunnit de andra dagarna. Hoppas ni blir nöjda! :)


Alla dessa fruar

2010-09-03 // 15:52:39 // © Linda Åberg
Först var det Svenska Hollywoodfruar, i höst blir det även Skånefruar, Ladies på Östermalm och Svenska New Yorkfruar. Jösses. Varför har produktionsbolagen fått för sig att vi gillar att se på rika kvinnor? Är det för att ge oss känslan att vi är mycket sämre än dom eller för att vi inte har lyckats lika bra med våra liv? Eller är det för att visa oss att det går att bli rik om man gifter sig med en man som har pengar? Jag förstår inte riktigt.
Dock är det här ändå något som jag VET att jag kommer sitta bänkad framför när hösten smyger sig på.

Vad säger ni? Gillar ni fruarna??


The Baseballs

2010-09-02 // 22:47:53 // © Linda Åberg
Är precis hemkommen från Liseberg där jag, mitt hjärta och min fina vän var och tittade/lyssnade på The Baseballs. Haha, det var drag, vi sjöng och dansade, och hade riktigt roligt. Bra avslutning på kvällen. Innan var vi hemma hos fina vännerna och åt middag, och det är som alltid väldigt trevligt att träffa dom :)

Dagen har varit okej. På folkhögskola, som jag går, finns det en tendens att främja gemenskap lite väl mycket, det blir lite överdrivet. Idag var en sån dag. Vi har haft småkurser där vi fått gå runt i olika klassrum och lära oss lite av varje. Första halvtimmen var vi och lyssnade på en lärare som läste H.C. Andersen på danska. Den andra halvtimmen lärde vi oss räkna på danska. Och den tredje halvtimmen så satt vi och lyssnade på högläsning. Det här kan ju vara väldigt roligt ifall man läser en kurs som inriktar sig på nordens kultur eller liknande, men för mig som är där för att lära mig teckenspråk, blir det mest irriterande. Imorrn är en likadan dag, men jag tror att det blir en sån dag som jag håller mig hemma. Kan lika gärna plugga hemma istället för att äta surströmming eller förstå varför danska är så grötigt. Ja vi säger så.

Nu blir det sova snart. Får ursäkta att det inte blivit någon dagens, varken idag eller igår. Men det kommer, en annan dag :)

Hoppas alla har haft en kanondag.
Sov gott!


pingviner

2010-09-01 // 19:58:13 // © Linda Åberg

 


Home

2010-09-01 // 18:53:08 // © Linda Åberg

 

För att se filmen, tryck på bilden!


1/9

2010-09-01 // 18:49:38 // © Linda Åberg
Jag får nästan lite ångest över att det är den första september idag, ångest över att sommaren redan är över, över att tiden går så fort och att det snart är jul. Eller haha, inte snart kanske, men inte fasiken dröjer det lång tid så länge dagarna ska gå så här fort! :)
Jag har börjat tycka att hösten är okej. Innan har jag avskytt den, dels för att det blir kallare, och dels för att det blir så himla mörkt. Men jag börjar se tjusningen i den, kanske är det min ålder :)
Jag längtar till den dagen då allt ordnat upp sig med lägenheten och vi kan få den ro vi vill ha, då det är ordning och vi sitter ihopkrupna i soffan under en filt, och rummet är upplyst av ljuslyktor. Det blir en fin dag :)

En fin dag har det dock varit idag med. Skolan gick fort, hade bara genomgång av massa dokument som vi ska använda oss av under vårat individuella arbete. I teckenspråk handlar det såklart mycket om uttryck och kroppspråk, så det är något som det ligger stort fokus på. Vi kommer producera väldigt mycket själva, vilket innebär att vi sitter framför en kamera och filmar oss själva, för att sen analysera sitt sätt att prata, och för att läraren ska se vad man behöver träna mer på och vilka moment man har klarat av. Idag var första filmningen, vi skulle spontanberätta något på ungefär fem minuter. Fem minuter är inte mycket - tänker ni.. Men tro mig. Att först och främst komma på något att berätta om är svårt, att sen leta långt inne i huvudet efter alla tecken man behöver, är inte lättare. Men jag svamlade ihop något på ungefär fyra minuter, så det fick räcka.

Vi var också på bio med alla teckenspråksklasser för att se på "Home". Det är en fantastisk och samtidigt ångestframkallande film som ALLA borde se. Jag lägger upp den i ett senare inlägg, för den är gratis och får spridas obegränsat. Skrämmande vad som har hänt med våran planet.

Nu blir det en kopp te - och en huvudvärkstablett (förkylningen sitter fortfarande i)..

Hoppas ni haft en bra dag och att kvällen blir fin


kyssjohanna

2010-09-01 // 18:19:03 // © Linda Åberg



Dessa kom hem till mig idag - lycka! ♥
Jag tror att ni ser att den första är en ring, men den andra bilden är på ett armband som ursprungligen är en gammal tradition från Brasilien. Man knyter bandet med tre knutar och önskar sig något för varje knut. När armbandet sen ramlar av så kommer dessa önskningar att ha gått i uppfyllelse..sägs det :) Kan ju alltid hoppas! En del av intäkterna för dessa armband går till ett projekt där de jobbar för att bevara den brasilianska regnskogen, fin tanke.
Har köpt båda från Kyssjohanna - en klar favorit!



RSS 2.0