Fullt upp

2011-09-28 // 21:43:08 // © Linda Åberg

Ni får ursäkta min inaktivitet, men det är lite andra saker som händer nu, så det är lite mycket för tillfället :)
Efter helgen är jag förhoppningsvis på banan igen :)

Blev inte så mycket systuga igår eftersom att det tog sån tid att nåla allt, plus att jag var iväg på stick- och virkkväll igår :) Håller på och virkar en giraff till knyttet, så himla roligt!!

För tillfället syr jag, eller, nu sitter jag i soffan framför tvn, men i reklampausen så blir det symaskinen igen :)

Hoppas ni har haft en fin dag!


Systuga

2011-09-27 // 11:26:56 // © Linda Åberg

Sitter i soffan och nålar. Ska sy ett draperi till våra garderober, och jag har äntligen fått tummen ur. Tror att jag skulle ha börjat sy i ungefär ett år nu. Men bättre sent än aldrig ;)

Har en veckans blogg att utse, och en ny magbild på gång. Allt har blivit lite förskjutet eftersom att jag var datorfri i helgen och var ett vrak igår då jag kom hem från jobbet. Men det kommer kära läsare, ha tålamod! :)

Jag önskar er en fin dag!


Fantastiskt blogg.se

2011-09-26 // 23:45:33 // © Linda Åberg

ÄNTLIGEN är appen släppt!! :) Synd bara att det inte skedde lite tidigare, typ innan helgen ;) Jag behöver ju ta hand om de få läsare jag har, menar jag :)

Men nu är det äntligen verklighet och jag hoppas på att kunna uppdatera lite oftare nu :)

Dags att sova, återkommer imorgon!!


Om ni undrar varför det bara blir mms-inlä...

2011-09-24 // 19:08:30 // © Linda Åberg

img_2166 (MMS)

Om ni undrar varför det bara blir mms-inlägg nu så beror detta på att jag är hos mina föräldrar som för tillfället inte har något internet.  Idag har vi varit i sommarstugan och förberett för hösten. Jag kunde tyvärr inte bidra med så mycket hjälp, men gjorde mitt bästa :) Hoppas ni har en bra helg! :)


Förväntan inför kvällen! :) Har åkt tåg id...

2011-09-23 // 19:42:10 // © Linda Åberg

img_7455 (MMS)

Förväntan inför kvällen! :) Har åkt tåg idag och nu befinner jag mig, tillsammans med mamma, i Globen :) Det är konsert på gång förstår ni, Josh Groban! Som jag har längtat och väntat, äntligen! Ha en mysig kväll, det ska jag ha :)


100 dagar

2011-09-22 // 20:49:37 // © Linda Åberg
Låt mig tänka..vad gjorde jag för 100 dagar sedan? Då var det tisdagen den 14.e Juni och jag hade min andra dag på sommarlovet. Enligt min kalender så var jag på ett första besök hos min sjukgymnast som då konstaterade foglossning.
Det känns inte som att det är så fasligt längesen som 100 dagar. Det var ju bara i början av sommaren.

Idag är det 100 dagar kvar till beräknad födelse. Om drygt/max 100 dagar så flyttar vårt lilla hjärta ut från magen för att möta den stora världen.

Det kanske inte är så lång tid kvar, trots allt.

♥ ♥ ♥

Bokmässan

2011-09-21 // 21:41:23 // © Linda Åberg
Här har det inte skett någon förbättring trots min lugna dag. Men ska dra mig iväg till bokmässan imorgon ändå, kan inte missa det! Eftersom att jag åker bort i helgen så är också imorgon den enda dagen jag har chans att gå, och eftersom att det är branschdagar så är det lite mindre folk då än när allmänheten är där.
Har inte något riktigt mål med dagen, vill mest gå runt där och se på fina böcker :)

Har som sagt var varit en lugn dag, så har inget speciellt att berätta :)

Hoppas att ni har haft en fin dag!

Nu ska jag knyta mig! Natti!


Trassel

2011-09-21 // 14:20:33 // © Linda Åberg
Ligger nedbäddad idag, feber och lite förkyld. Är tack och lov inte så värst snuvig, men det lär väl komma lagom till helgen. Har förstått att det är extra viktigt att ta det lugnt när man har en inneboende i magen, om man har feber alltså. Så idag blir det inte mycket gjort.

Jag ska ju på bokmässan imorgon, och jag hoppas verkligen att jag mår bättre då! Sen åker jag till Nyköping på fredag för att gå på konsert med mamma, och då vill jag heller inte vara sjuk! Tar det extra lugnt idag bara för det :)

Precis sett klart på en film, Trassel :) Hade inte sett den innan så det var väl på tiden. Har ni sett den? Jag är ju riktigt svag för tecknat/animerat, och den här kändes som en äkta prinsessaga. Lagom avancerat att titta på :)

Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör!


Världens sötaste björnunge

2011-09-21 // 11:40:35 // © Linda Åberg
Beställde lite saker från Ellos igår, hade fått någon rabattcheck så utnyttjade den och passade på att köpa lite sockar och en overall som mini ska få sen :)

Bilder från Ellos.se

Jag kan direkt säga att jag kommer att ha världens sötaste björnunge hos mig i vinter ♥


Molly Pettersson Hammar

2011-09-21 // 11:29:35 // © Linda Åberg

Såg det här på Idol igår, och jag måste säga att hon än så länge är min favorit, heja Molly!! :)

 


Bli veckans blogg!

2011-09-20 // 21:33:11 // © Linda Åberg


Vecka 26

2011-09-20 // 17:19:56 // © Linda Åberg

Vecka 26 (25+2)

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Tänk att liten kan öppna och stänga sina ögon nu!! :) Idag är det 102 dagar kvar, snart är vi nere på tvåsiffrigt!
Det känns att han/hon har blivit större där inne nu, för jag känner rörelser i stort sett hela tiden. Lite jobbigt är det såklart, men å andra sidan är det fantastiskt att det är fart :)

Vi längtar mer och mer för varje dag som går

♥ ♥ ♥



Mumindrömmar

2011-09-20 // 16:58:29 // © Linda Åberg

Hade jag mer pengar så hade jag nog endast köpt muminsaker till knyttet, bara för att det är så fint ;)
Fast å andra sidan så behövs ju dreggellappar, en skötbädd, påslakan och lite annat... ;)


Tisdag

2011-09-20 // 15:57:55 // © Linda Åberg
Veckorna fortsätter att gå och jag hinner knappt med själv längre! Men jag klagar inte, det får gärna vara jul imorgon ;)
Har inte skrivit ordentligt på länge känner jag. Men det har sina anledningar, som jag ska berätta om en annan gång. För tillfället är jag förkyld, jag som klarat mig så himla länge!! Men igår började jag känna mig febrig och lite täppt i näsan, och idag kliar det lite i halsen. Men verkar inte vara någon allvarlig förkylning, har inte någon hög feber, känner mig bara lite extra trött.

Har varit i stan idag och lunchat med min kära vän J som jag pluggat med för några år sedan. Vi hängde ganska mycket då, och framförallt tentapluggade vi grymt bra tillsammans (då kunde vi ha sju tentor på två veckor). Är nästan två och ett halvt år sedan vi träffades sist, hon bor i Sthlm, så det var verkligen på tiden!! Finns många vänner som bor i andra städer än här i Göteborg, så tråkigt att inte kunna träffa dem när man vill!

Nu hänger tvätten på tork, och jag ska ha en ganska så lugn eftermiddag/kväll framför mig.

Kommer upp en magbild sen ;)


Veckans blogg utsedd

2011-09-19 // 15:49:19 // © Linda Åberg

Ni som inte blev utsedda den här veckan, har lika stor chans nästa vecka :)


Helgen

2011-09-18 // 23:02:03 // © Linda Åberg
Jösses, vilken helg det blev!! :)
Hände diverse saker igår, som jag ska berätta mer om en annan gång, vilket gjorde att jag inte har kunnat skriva något. Har inte varit på hemmaplan, och vi vet ju alla hur det är med mobilbloggning här på blogg.se...

Återkommer imorgon med veckans blogg, nu ska jag alldeles strax sova.

Hoppas att er helg har varit mysig!


Sheer Cover

2011-09-16 // 18:15:02 // © Linda Åberg
Då jag var i USA i våras så hittade jag, till min glädje, en concealer från Sheer Cover som var alldeles underbar och passade perfekt. Dock fick jag panik häromdagen då jag insåg att den höll på att ta slut. MEN, jag hittade en sida på nätet där man kunde beställa, och idag fick jag hem den, plus en "Blush Duo". Leveransen gick kanonsnabbt och jag är supernöjd. Nackdelen var dock att frakten gick på 79,-, men vad gör man inte för att bli fin? ;)

Concealer och Blush Duo från Sheer Cover

Nöjd tjej, japp! :)


Knyttnytt

2011-09-16 // 18:07:31 // © Linda Åberg
Insåg att vi bara har en body i storlek 50 till vår lilla avkomma, så idag köpte jag en till body samt ett par byxor. Vet ju inte alls vilken storlek det blir på den som ligger där inne, det kanske blir en liten fläskis som inte alls kan ha storlek 50, eller så blir det en normalis som det nästan är för stort för. Det visar sig. Men hur som haver så vill jag inte köpa för mycket i just den storleken, jag avvaktar helt enkelt :)

Kom på att jag ju också glömt att visa lite kläder som köptes i USA av min kära vän A :) Ganska mycket blått, vilket vissa tycker är för pojkigt, men för mig kvittar det, som jag sagt tidigare :)

Nu ska väl knyttet inte behöva frysa :)


Fredag!

2011-09-16 // 09:41:38 // © Linda Åberg
God förmiddag! :)
Äntligen är det fredag. Jag har förvisso inte haft någon jobbig arbetsvecka, men har ju annat att se fram emot om några veckor, så det gör ingenting att de går undan. Hösten får gärna komma, och vintern likaså ;)

Har en ganska trasig rygg idag, men ska ändå försöka ta mig ut för att träffa en vän och fika litegrann. Solen skiner ute och himlen är blå, så får passa på att njuta.

Annars har jag inga storslagna planer för idag, ska antagligen fortsätta med urrensningen av min garderob, den är inte klar på långa vägar. Hur kan man ha så mycket kläder och ändå knappt kunna använda något? Ja just det, magen ja..

Hoppas att ni får en mysig dag, vi hörs lite senare!


Tips!

2011-09-15 // 20:09:22 // © Linda Åberg
Den här Mumari, inte nog med att hon har en tävling i sin blogg, hon gör mössor också!! :)
Det är inte vilka mössor som helst heller, utan ugglemössor. Jag tycker att de är fantastiska, och har fått lov att visa bilderna här i bloggen för att jag ska kunna låta er ta del av dem också! :)

På bilden är hennes söta dotter Telma :)

Visst är de helt bedårande? Är du intresserad, gå in på Mumari och titta mer eller köp dig en :)



Center Kokos

2011-09-15 // 17:05:58 // © Linda Åberg
Oh, I'm in heaven, litegrann :)
Gick förbi affären på vägen hem från jobbet och sprang på den här:

Jäklar i min lilla låda och halleluja, den är fantastisk! Iofs väldigt söt, men det gör ju bara att man kanske inte äter upp alla på en gång ;)

Så, ett hett tips till dig som gillar Center och kokos! :)


Jag tävlar

2011-09-15 // 10:15:11 // © Linda Åberg
Hittade en tävling där man kan vinna ett presentkort värt 500 kronor för att köpa underkläder från Frank Dandy! :)
Det råkar ju vara mitt favoritmärke när det kommer till trosor, så jag håller verkligen tummarna här!! :)

Tävlingen är anordnad av Mumari, så tryck på bilden för att komma dit du med!!! :)

 


Bozzini hos Campadre

2011-09-15 // 09:58:06 // © Linda Åberg
Ni vet väl vad Campadre är? :) Tyvärr är det ingenting jag kan utnyttja nu eftersom att jag har ganska så dålig inkomst. Men drömma - ja det kan jag ju fortfarande! :)

Nu har Campadre bland annat kampanjer med Bozzini, Just Cavalli och Uggs, och jag skulle lätt kunna ta emot någon av väskorna som just Bozzini har :)

Väskorna kostar 300 resp 225 kronor (ord.pris 599/449,-)

Bilderna lånade från Campadre

Kolla in det, vettja ;)


Torsdag

2011-09-15 // 09:30:08 // © Linda Åberg
Godmorgon alla fina läsare!
Idag är jag så himla seg. Det blev väldigt sent igår innan jag landade med huvudet på kudden, kunde inte riktigt slita mig ifrån min stickning. Vill verkligen bli klar med filten nu så att jag kan ta mig an nästa projekt. Har så himla mycket garn, skulle nog klara mig året ut tror jag :)

Har nästan precis kommit hem från läkaren. Fick min sjukskrivning förlängd till sista november, vilket jag också önskade. Tyvärr får jag knappt någon ersättning från försäkringskassan, men ändå.
Ska ta det lugnt nu i förmiddag, efter läkarbesöket har jag lite extra ont eftersom att hon undersöker och "provocerar" bäckenet. Sen blir det jobb mellan 13 och 16, som vanligt på torsdagar.

Jag kan inte riktigt fatta att det redan är torsdag. Nu helt plötsligt så går veckorna kanonfort! Jag klagar dock inte, oktober får mer än gärna komma nu, för det innebär ju att november snart är här, och så småningom även december ;)

Hoppas att ni får en fin dag!!


Mysig kväll

2011-09-14 // 23:32:36 // © Linda Åberg
Tjejerna gick för några timmar sen, men jag sitter fortfarande kvar och stickar :) Är så himla mysigt att bara sitta och prata massor, och samtidigt få något gjort rent kreativt. För mig är det nästan meditation att sitta och sticka, framförallt när det är lätta saker då man inte behöver sitta och räkna varv eller tänka speciellt mycket.
För tillfället har jag många olika projekt, men det jag är mest färdig med är en filt som är tänkt att ha i barnvagnen så småningom.
Mönstret har jag hittat på Garnstudio.com som är en sida jag verkligen rekommenderar, de har väldigt många gratismönster.

Så här ska den se ut när den är färdig, men jag har valt lite andra färger, så den kommer nästan att se ut så :)
Garnet är i Alpaca vilket gör den väldigt mjuk, och den är nog en perfekt bebisfilt.

Till våra stickkvällar hör också att värdinnan bjuder på något, och eftersom att tjejerna kom direkt från jobbet så blev det en enkel middag. Gjorde en kantarell-och purjolökspaj som var fantastisk, om jag får säga det själv ;) Blev väldigt god, första gången jag gjorde den så blev positivt överraskad.

Nu ska jag fortsätta sticka lite, måste bli klar snart :)

Hoppas att ni har haft en fin dag!!


Bli veckans blogg!

2011-09-14 // 16:16:00 // © Linda Åberg


Onsdag

2011-09-14 // 13:27:25 // © Linda Åberg
Så, vad står på schemat idag?
Jo, det ska städas undan lite här hemma, min garderob ska få sin utrensning (som jag pratat om så länge), och så ikväll får jag besök av två vänner eftersom vi ska ha syjunta/stickkväll/virkträff :) Träffades förra veckan också, och det är så mysigt att ses, och framförallt eftersom att den ena av tjejerna också är gravid :)

Idag kan ni kalla mig Rudolf med röda mulen.


Tre år av kärlek

2011-09-14 // 13:12:22 // © Linda Åberg
Anledningen till att jag inte skrev något igår är att jag hade lite annat att göra. Bland annat så åkte min bror hem, och så gick jag en sväng på stan, och det bästa av allt hände på kvällen då jag var ute och åt väldigt god mat tillsammans med mitt hjärta.

Igår firade vi tre år tillsammans :) Vi var ute och åt på en restaurang här i Göteborg, som har fantastisk mat! Först fick jag in en drink som bestod av ananas och kiwi, endast :) Så himla god, och vilken vitaminboost sen! :)
Till förrätt beställde vi in två smårätter som vi delade på, en taco med kyckling och grönsaker och guacamole, och så quesadillas med babyspenat och ost (vilken visade sig vara chevreost, men som jag glatt åt ändå eftersom att den var upphettad och jag tyckte att det inte var någon större fara) :)
Till varmrätt åt jag hängmörad picanha med potatis och mangoguacamole, också otroligt gott! :) Men det bästa, haha, var nog ändå desserten! :) Honungsgrillad banan med choklad- och nougatglass och maränger, yuuummiie! :)

Hade en jättemysig kväll, såklart :)


Vecka 25

2011-09-12 // 22:11:19 // © Linda Åberg
Ny vecka nu och jag måste erkänna att när man står och tittar bakåt på tiden så har den gått ganska fort, men det är när man står mitt i den som det känns som att den går oerhört långsamt.
Magen känns enorm idag.

Vecka 25 (24+1)

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Det känns betryggande att veta att liten skulle klara sig nu ifall något skulle få för sig att sätta igång. Men förhoppningsvis stannar den där inne i de 15 veckor som är kvar.

Jag är så trött, min kropp är så trött. Knyttet börjar växa till sig och tar mer plats, för på kvällarna är det ibland omöjligt att somna för att det är ett gymnastikpass där inne. Men å andra sidan så är jag glad över att det rör sig, gärna lite mer än för lite :)

Knyttet, 15 veckor kvar, snart en tredjedel. Vi längtar efter dig.

♥ ♥ ♥


Ny vecka

2011-09-12 // 11:17:48 // © Linda Åberg
Måndag förmiddag då. Vädret är tråkigt och min rygg protesterar, fantastisk start på veckan med andra ord ;)
Men jag ska inte deppa ihop, har nog ändå en ganska bra vecka framför mig.

Ska åka till jobbet om lite drygt en timme, sen jobbar jag tre timmar, sen hem och förbereda lite mat, och så iväg till kören :) Brorsan är fortfarande här på besök och åker hem imorgon förmiddag, så det blir en till kväll tillsammans med honom, eller, ja några timmar iallafall med tanke på att jag är borta en sväng ikväll.

Idag kommer det väl upp en magbild om ni har tur ;)

Ha en fin dag kära ni!


Veckans blogg utsedd

2011-09-11 // 20:51:01 // © Linda Åberg

Ny chans nästa vecka för er andra!! :)


Söndag

2011-09-11 // 15:58:50 // © Linda Åberg
Har precis kommit hem efter att jobbat en liten stund. Blev bara två timmar, så var inte så farligt :) Kroppen är trött idag, även om inte ryggen säger ifrån lika mycket som igår.
Trodde att min karl skulle vara hemma nu, men han är fortfarande iväg tydligen :) Kommer väl hem snart hoppas jag, så himla tråkigt att vara själv.

Vi går in i vecka 25 idag, jösses amalia! 15 veckor kvar nu!! 111 dagar :) Kommer upp en magbild antingen idag eller imorgon, beror på när kameran kommer hem igen :) Jag tycker inte att den har växt så mycket den senaste veckan, så ni ser nog inte någon större skillnad. Men ändå, en rutin är en rutin.

Vad gör ni idag? Sörjer den sista dagen på helgen? ;)


Ni MÅSTE se den här :)

2011-09-10 // 20:28:33 // © Linda Åberg
I våras då jag var på klassresa i NY så fick jag se en hel del grupper uppträda nere i tunnelbanan, men de här slår alla, jag tycker de är fantastiska :) Sen att jag blev lite involverad i det hela där, gör ju inte saken sämre ;)
Titta titta titta titta!! :)


Fräschast i stan

2011-09-10 // 20:14:39 // © Linda Åberg
Det var längesen jag kände mig så osensuell som jag gör nu. Haha, jag halvligger här med magen i vädret, har en stor finne mitt emellan ögonbrynen och har känslan av att jag är en padda.
Imorgon ska jag dock gå utanför dörren, så då kanske jag får gaska upp mig litegrann ;)

Home alone, ikväll med. Min karl är på äventyr, och jag sitter hemma och äter.

Har börjat se en väldigt stor fördel med magen däremot, förvaringshylla, jojomen! :)


Bli veckans blogg!

2011-09-10 // 11:04:09 // © Linda Åberg
Kommer ni ihåg att det är dags för mig att dra en ny "veckans blogg" imorgon? Ni har med andra ord fortfarande chans att anmäla er! :)

Tryck här för att komma till inlägget! :)

Lycka till!


Jag tävlar återigen :)

2011-09-10 // 11:00:46 // © Linda Åberg
Hihi, jag hittar massor av tävlingar nu när jag inte har så mycket att göra :)

Den nya jag är med i:

Tryck på bilden för att vara med, och som vanligt - håll tummarna ;)


Godmorgon lördag

2011-09-10 // 09:06:10 // © Linda Åberg
Har precis satt i mig min frukost och funderar på ifall jag ska lyxa till det lite med en kopp kaffe också.
Är lite ovanligt att jag är uppe så här tidigt på lördagar, men efter att jag blev gravid så sover jag så himla lätt och blir väckt av minsta lilla, och här har det varit full rulle på morgonen så kände att det var lika bra att gå upp! :)
Sitter nu i fåtöljen med datorn i knät och så lyssnar jag på "Ring så spelar vi", men ser såklart mest fram emot Melodikrysset sen klockan tio! :)

Skulle ha jobbat idag egentligen men har alldeles för ont i ryggen, kan knappt gå eller röra mig utan att jag känner av det, och har haft ont inatt också. Dock har jag fått höra att det kan bli värre efter akupunktur, framförallt efter första gången. Så idag blir det bara lugn och ro här hemma :) Har lite projekt på gång, bland annat så ska jag rensa ur min garderob riktigt ordentligt. Om vi säger så här, jag har växt ur ganska många av mina kläder, haha! Den här viktuppgången och magförstoringen hade jag inte planerat om man ser till min garderob. Herrejösses så mycket kläder jag har. Nu blir det ordentlig rensning, får se ifall jag orkar lägga upp det på tradera sen eller om jag lämnar allt till myrorna.

Hoppas att ni får en mysig dag, mina fina läsare! :)


Jag tävlar igen

2011-09-09 // 22:34:16 // © Linda Åberg
Har hittat en till tävling som tilltalar mig ganska mycket! Har tittat lite i smyg på åkpåsarna från Elodie Details men har insett att det kanske inte riktigt passar plånboken för tillfället.
Men så hittade jag tävlingen hos Evelina (Happilyeverafter) där man kan vinna just en åkpåse :) Har två favoriter, och den ena är nog mer praktisk än den andra med tanke på att vår lilla minimänniska föds mitt i vintern. Den andra är bara sjukt cool :)


Classic Wool & Retro Revolution


Håll tummarna för mig - igen!! :)

♥ ♥ ♥

Jag tävlar

2011-09-09 // 22:13:29 // © Linda Åberg
Är med i en tävling på Fridas blogg där jag tävlar om en personlig almanacka :)
Håll tummarna för mig! ;)

Tryck på bilden för att vara med i tävlingen du med! :)

 


Jultidningar

2011-09-09 // 20:30:21 // © Linda Åberg
Åh jösses, det är september och det säljs redan jultidningar!! Jag minns så väl när jag var liten och det skulle ut och säljas, och skulle något hända så fick man ta tag i det själv. Givetvis så fick jag, de första åren, lite hjälp av mina föräldrar, men sedan fick jag sköta det mesta själv.
Knackade just på dörren och där utanför stod en liten flicka som frågade om jag ville köpa jultidningar. Känns ganska stressande att helt plötsligt få den där katalogen i handen och ta ett beslut på stört, men jag sa att jag skulle titta och jag hittade en bok till mig själv.

Köpte en annan bok av samma författare förra julen, och även fast man kan hitta mönster till amigurumis på näten, så gillar jag att ha det i bokform :)

Dessutom tror jag att jag gjorde en flicka lite glad idag! :)


Kläderna

2011-09-09 // 20:05:08 // © Linda Åberg
Som jag nämnde igår så kunde jag ju inte hålla mig till mina egna regler, och köpte således lite kläder till mini.
Blev en body, ett par byxor och en pyjamas från Lindex :)

Visst är de söta?? ;)


Akupunktur

2011-09-09 // 15:54:37 // © Linda Åberg
Är precis hemkommen från sjukgymnasten där jag varit för att få akupunktur för första gången. Tycker inte att det gjorde så ont som jag hade föreställt mig, det var snarare ganska så skönt. Hoppas nu att det hjälper lite! Har fem tider till inbokade i september, så det blir väl kanske resultat till slut om inte annat :)

Idag har jag utnyttjat min bror lite, han fick dammsuga och tajta till skruvarna i sängstommen vi har. Jag kan ju knappast lyfta resårmadrasser och ha mig, så nu passade jag på att be brorsan. Skönt att det är gjort. Och det är så himla värdelöst att jag inte kan dra fram dammsugaren när jag vill utan att det måste bero på någon annan. Trist!

Vad gör ni idag? Mår ni bra?
Skönt med fredag va? :)


Torsdag

2011-09-08 // 20:47:35 // © Linda Åberg
Sitter och ser på tv, något program om några ungdomar som är i Ayia Napa och festar och har sina föräldrar spionerandes efter sig. Det är ju ett helt stört programkoncept. Och så säger några tjejer att det som händer i Napa stannar i Napa, och hon säger det framför en tv-kamera. Jösses.

Har jobbat några timmar idag, gick jättebra, men var väldigt trött, som vanligt, haha! :)
Ledig imorgon! Har brorsan på besök, han kom hit idag och ska stanna några dagar. Sen imorrn kommer en vän och hennes son hit på fika, och så ska jag till sjukgymnasten för att få akupunktur. Ska se ifall det hjälper till att lindra min foglossning lite, hoppas verkligen det!!

Idag bröt jag förresten mot en av mina egenskrivna regler, det där med att köpa barnkläder. Jag har ju sagt att jag skulle vänta till oktober, men idag kunde jag inte hålla mig så blev tre saker. Ni ska få se vid ett annat tillfälle :)

Hoppas ni haft en fin dag!


Veckans blogg

2011-09-08 // 00:18:04 // © Linda Åberg


Drömmar från Liandlo

2011-09-07 // 17:55:03 // © Linda Åberg

Bilder lånade från Liandlo


Besök hos barnmorskan

2011-09-07 // 13:41:08 // © Linda Åberg
Idag startade vi dagen med att bege oss till barnmorskan :) Var första besöket idag efter inskrivningen, så man kan väl säga att det var den första "riktiga" gången :)
Hon tog blodprov på mig, kollade järnvärde som visade sig vara riktigt bra trots att jag slarvat med mina järntabletter, wohoo! :) Sen mätte hon magen, och så fick vi äntligen höra på knytt-hjärtat. Åh vad det slog fint, jag blev lycklig i hela kroppen! Och haha, vet ni? Jag sa ju att jag fått kommentarer om att min mage är stor, men idag när jag visade magen för barnmorskan så sa hon: "Åh, vilken fin mage! Den är ju helt perfekt!". Jag har aldrig blivit så glad över att få komplimanger för min mage! :)

Lyxade till det efter besöket med en Mocca Latte på Espresso House, och det var riktigt smaskens. Eftersom jag har haft problem med magsår så har jag aktat mig lite för kaffe, men nu börjar jag kunna dricka det igen.

Var även en sväng till garnbutiken för att köpa mig en ny virknål och lite bomullsgarn, tänkte att jag skulle försöka komma igång med att virka mina småfigurer till mobilen som ska hänga över spjälsängen sen. Fick genomgång av lite virkning igår när jag var på "stickkväll" med ett par vänner, så nu ska jag väl komma igång! :) Det svåra är bara att bestämma sig för vilka figurer som ska göras :)

Hoppas att ni mår bra!


Vecka 24

2011-09-05 // 22:59:13 // © Linda Åberg

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Jag har fått väldigt många kommentarer om att min mage är stor för att "bara" vara i vecka 24. Jag blir väldigt osäker, har ju inget att jämföra med direkt. Är den stor? Är den normal? Ja, jag är ju inte rädd för att den ska vara onormal, förstå mig rätt. Men ändå, såklart att det börjar funderas. Den är ju väldigt smal fortfarande, kanske putig, men jag tror inte att den är så onormalt stor. Ska till barnmorskan på onsdag, får se vad hon har att säga då :)
Kan inte riktigt tänka mig att mini är runt 30 cm lång, det är ju en hel skollinjal! Då ska den bara växa ca 20 cm till innan den är "fullväxt". Den har alltså växt på längden mer än hälften spännande! Har inte tänkt på att den blivit tyngre, bara på att min kropp är tröttare.
Oh min kropp, how I miss you. Inte så mycket utseendet, mest funktionsmässigt.
Men, nu är det bara 117 dagar kvar. Snart är vi under 100!! :)

♥ ♥ ♥

Veckans blogg utsedd

2011-09-05 // 22:40:21 // © Linda Åberg


Godkväll mina kära läsare! :) Jag är ledse...

2011-09-05 // 00:26:04 // © Linda Åberg

Godkväll mina kära läsare! :) Jag är ledsen över mitt avbrott här, men har haft en fullspäckad dag. Detta innebär att veckans blogg utses imorgon istället för idag, och det innebär också att ni får lite mer inlägg de närmaste dagarna :) Nu ska jag sova här, godnatt!


Matt

2011-09-03 // 18:20:17 // © Linda Åberg
Jag lägger bloggen åt sidan ikväll. Är så fruktansvärt trött efter dagen, så nu blir det soffläge resten av kvällen.
Det var iallafall en trevlig stund på matmässan idag, åt mig mätt på allt man fick smaka där :)

Hoppas att ni har haft en fin dag och får en mysig kväll!


Nu är jag på väg mot den vegetariska matmä...

2011-09-03 // 09:23:08 // © Linda Åberg

img_2562 (MMS)

Nu är jag på väg mot den vegetariska matmässan :) Vi hörs senare ikväll! Ha en fin dag! :)


Bloglovin'

2011-09-02 // 21:12:11 // © Linda Åberg
Jag har tänkt mycket på det här med bloglovin'. Det är mycket kommentarer som kommer i stil med: "jag lägger till dig på bloglovin om du lägger till mig".
Och så finns det de tusentals tävlingar där en av "reglerna" är att man måste gilla inlägget (okej det kan jag förstå) och måste lägga till bloggen på bloglovin för att kunna vara med och tävla.
Jag ska erkänna att för mig spelar det inte så stor roll hur många prenumeranter jag har, jag ser hellre återkommande besökare som kommenterar, lite liv på bloggen helt enkelt :)
Och jag skulle inte lägga till någon blogg som jag inte gillade att läsa.

Med detta vill jag också säga att jag aldrig skulle "tvinga" någon att lägga till min blogg, det är bara fånigt ;)

Men ni vet väl att ni får lägga till mig om ni vill? ;) ♥





Bli veckans blogg!

2011-09-02 // 17:32:02 // © Linda Åberg
Mina vänner, ni har fortfarande chans att bli veckans blogg Tryck här så kommer ni till det rätta inlägget :)

Fredag!!

2011-09-02 // 17:25:52 // © Linda Åberg
Jag kanske inte har störst orsak att jubla efter att ha jobbat tio timmar den här veckan, men jag tycker ändå att det är fantastiskt skönt att det är helg :)
Jag är piggare idag, men har fortfarande lite saker jag skulle kunna gnälla över, vilket jag låter bli att göra ;) Det är inte bra att klaga för mycket helt enkelt!

Har en mysig helg att se fram emot. Imorgon är det vegetarisk matmässa för första gången, vilken jag ska gå på med en vän och hennes andra vänner :) Jag är inte vegetarian men tycker att vi borde äta mer vegetariskt ändå, och genom att gå på den mässan så kanske jag kan få lite idéer på maträtter.

Vad ska ni hitta på??



Det är okej att känna

2011-09-01 // 20:39:37 // © Linda Åberg
Såg just den här videon och gråter nästan ögonen ur mig. Ta er tid att se den ni med, det är skönt att gråta ibland också.

Ungcancer.se

 

SMS:a FORSKA till 72900 (50 kr)
Ring: 020-902090
PG: 90 20 90-0 BG: 902-0900

 

Vi hjälps åt och kommer framåt.

Det är okej att känna - kom ihåg det


110901

2011-09-01 // 19:59:11 // © Linda Åberg
Fy fabian vilken dag det har varit idag. Mitt humör ligger och släpar på marken och jag känner mig så orkeslös. Men det är bara att gilla läget! Har varit och jobbat några timmar idag vilket gick ganska så bra. Kändes dock som att alla var lite ur balans idag, barnen var överallt och ingenstans och man fick knappt kontakt med dom. Kanske är det septembers intågande som gör att vi är lite ofokuserade.

Har precis lagat färdigt maten, idag blev det morotssoppa med knaperstekt bacon, väldigt enkelt och väldigt gott! :)

Nu ska jag se på True Talent och hålla tummarna för att juryn har bättre smak idag :)




RSS 2.0